Как да стопите шкембето

5 съвета специално за мъже

– 5 съвета специално за мъже

За вас това, че имате коремче не е проблем. Половинката ви ви харесва, вие сте свикнали с него. Дори често повтаряте шегата: „,мъж без шкембе не е мъж”. Хубаво е, че нямате притеснения за външния си вид и сте с добро самочувствие. Въпреки това е добре да направите опити да намалите обиколката на корема и талията си. Натрупването на висцерални мазнини е причина за по-голямо производство на кортизол и инсулин в организма, което пък автоматично увеличава риска от диабет, тип 2 и сърдечно-съдови заболявания. Отървете се от тях. Не е трудно.

Relax at homeСпортувайте или поне се движете достатъчно

Висцералните мазнини се стопяват бързо с аеробни упражнения. Не е задължително да ходите на фитнес, ако нямате време, скучно ви е или се чувствате неудобно. Тичане, скачане на въже, плуване, ходене (много ходене) са все физически дейности, с чиято помощ ще се вталите бързо.

Променете режима си на хранене

Диетата ви трябва да е богата на протеини и фибри. Постарайте се да приемате поне по 10 грама фибри дневно. Това е равно на 2 малки ябълки, 1 чаша зелен грах и половин чаша боб.

Според Памела Пийк, професор по медицина в Университета на Мериленд, мъжете с коремче е добре да пият 1 или 2 лъжици оцет дневно. Как това ще ви помогне? Оцетната киселина произвежда протеини и те изгарят мазнините.

Пийте зелен чай и много вода

В зеления чай се съдържат катехини, които спомагат за намаляване на висцералните мазнини. Действието му е особено ефективно, ако се съчетава с физическа активност. Свикнете да пиете по 2 големи чаши зелен чай дневно.

Практикувайте йога

Не, йогата не е само за жени. Дори да започнете да правите само упражненията за дишане и релакс, това пак ще се отрази на шкембето ви. Просто се научавате как да контролирате стреса и да си почивате пълноценно, което намалява нивото на кортизол в организма.

Спете достатъчно

Осигурявайте си достатъчно сън. 7 – 8 часа на нощ. Редовното недоспиване води до увеличаване на висцералните мазнини.

Изградете си стабилен дневен режим, хранете се здравословно, не се напрягайте излишно и правете упражнения. Това не само ще ви помогне да се отървете от шкембето, но и да се почувствате отново като на 20 години.

Прочетете още:

 

Хранителни добавки за мъже

Обезкосмяване за мъже


 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top