Как да се сдобием с плосък корем

Имате ли коремче?

Все ви се струва, че той върви една – две минути преди вас – коремът ви. Иска ви се да е плосък. Струва ви се, че всички гледат в него. Най-вероятно преувеличавате, но щом са ви налегнали такива мисли, добре е да вземете мерки.

Не вярвайте на всички магични рецепти за постигане на плосък корем с едно щракване на пръстите, които ще прочетете. Истината е, че това е дълъг процес, по време на който трябва да сте доста упорити: да се храните правилно и да спортувате. Няма друг начин.

Минете на здравословна диета. Това не значи да не ядете. Просто забравете за трите основни хранения на ден. Яжте по пет – шест пъти дневно малки порции храна. Така ще се чувствате сити по-дълго време и ще ускорите метаболизма си, защото тялото ви ще изгаря повече енергия.

Пийте много вода през целия ден. Тя ускорява процеса на изгаряне на мазнини.

Разбира се, важно е и какво ядете. Риба, зеленчуци, черен шоколад, плодове – проверете какви храни са подходящи за вас, ако искате да имате плосък корем. В „Бе фит” вече сме писали по темата.

Започнете да правите физически упражнения. Имате три възможности:

силови тренировки – да вдигате тежести например, за да изграждате коремните мускули. Клякания, коремни преси – ако сте решили да се спрете на този вариант, помолете специалист да ви изготви програмата.

Кардио тренировки – бягане, скачане на въже – всичко, което ускорява сърдечната ви дейност и ви кара да се изпотите е добре дошло. Добре е да правите тези тренировки преди девет сутринта. Хубавото е, че не е нужно да ходите във фитнес зала и да работите с инструктор. Няколко сутрешни обиколки на парка минимум четири пъти седмично, са напълно достатъчни.

Комбинация от двата вида тренировки. За целта трябва да сте доста упорит човек или много да се притеснявате от корема си. Но ако сте решили, защо не?

С напредването на възрастта постигането на заветната цел – плосък корем – става все по-трудно и бавно. Затова е добре да си създадете отрано навика да се храните здравословно и да правите упражнения. Така просто винаги ще си бъдете във форма.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top