Как да се подготвим за круиз

- полезни съвети

Дългоочакваната ви ваканция на круизен кораб предстои. Вълнувате се, купувате нови рокли за себе си и прилични, по-елегантни и най-елегантни тениски за любимия. Всичко това е чудесно. Подготвени ли сте обаче за морска болест, слънчеви изгаряния, ухапвания от буболечки? Няма да ви хареса да прекарате цялото плаване в каютата с болки в корема и позиви за повръщане, нито пък да платите космическа сума за преглед от лекар на борда. Вижте какво трябва да вземете със себе си, за да избегнете някои основни неприятности при екскурзия с кораб.
 
Лекарства против морска болест. Посветихме цяла статия на най-ефективните хомеопатични средства за борба с морската болест. Информирайте се и вземете джинджифил на таблетки, боракс или нукс вомика.
 
Мехлем против изгаряне. Слънчевите изгаряния можете да облекчите с мехлем от невен. Лечението е бързо и ефективно.
 
Алергозан или друго, изпитано, средство против алергични реакции.
 
Стоперан, за да се справите, ако имате диария.
 
Слънцезащитен крем, аспирин, витамин С, болкоупоскоителни, лепенка, бинт, превръзки, еластична превръзка, която се ползва при навяхване на глезена, хомеопатични средства против насекоми или друг вид репелент, малки ножички и пинсети. Можете да пъхнете и една малка опаковка крем „Здраве” в чантата си. Вярно е, че оставя бели следи по кожата и му трябва много дълго време, за да попие, но пък има страхотно успокояващо действие.
 
С това в общи линии се изчерпва съдържанието на вашия импровизиран кит за първа помощ по време на круиз. Да, добре е да сте спокойни, че на борда има лекар, но за малките неща разчитайте предимно на добрата си подготовка. Високата такса за преглед и лекарства ще ви вгорчи живота при положение, че става въпрос за безобиден проблем.
 
Препоръчваме ви също, ако ще пътувате до далечни екзотични места като Африка или Южна Америка, да проверите какви са най-често срещаните болести и какви профилактични мерки се препоръчват на туристите.
 
Ако не пътувате в ранната или късна есена, а през лятото, задължително си вземете шапка с голяма периферия, както и ленени, широки, светли дрехи с дълги ръкави и крачоли.
 
Това е всичко, което ви нужно. Пожелаваме ви приятно пътешествие!
 
Прочетете още:
Морска болест
Хомеопатичен гайд за лятото
Преди и след слънчево изгаряне
Снимка източник: www.nasamnatam.com
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top