Как да се погрижите за кожата си

- преди зимата

С напредването на есента слънчевият загар, който е прикривал дребните несъвършенства и малките бръчици по кожата ви, изчезва. Следите на лятното слънце и прекаляването със солариумите стават видими с просто око. Кожата е вяла, суха, с мътен тен. Появили са се пигментни петна и нови бръчици, увеличили са се запушените пори и пъпките. Те са следствие от разрушителната роля на горещините и UV лъченията, които увреждат самия строеж на колагена и еластина. Това от своя страна деструктурира и отпуска кожата, задълбочава и ускорява процесите на стареене. Много скоро ще настъпят студовете и ако сега не помогнете на кожата си да се възстанови бързо, щетите от зимата ще бъдат още по-големи.
koja_esen3
Специфика на грижите за кожата през есента
Грижите за кожата през есента са подчинени на две основни задачи – възстановяването, освежаването и оздравяването на кожата и подготовката ѝ за студения сезон.
В този период ежедневното почистване не е достатъчно. Необходимо е да ексфолирате кожата, за да се освободи от повърхностния слой мъртви клетки, които затрудняват оптималното ѝ функциониране, запушват порите и стават причина за възпаления и пъпки. Това може да стане със специализирани продукти и пилинг маски в домашни условия, но е несравнимо по-резултатно, направено от специалисти с професионална техника и био активни вещества.
Есента е подходящо време за химически пилинг, за лазерни процедури, дермабразио, мезотерапия и други почистващи, обновяващи и регенериращи терапии чрез приложение на високотехнологични методи. Те са много ефективни, със сравнително трайни резултати и все по-безболезнени. Изпълняват се от добре квалифицирани специалисти. Проблемът е, че младата кожа, която се разкрива след процедурите, е с повишена фоточувствителност. Затова е препоръчително да се прилагат в периоди със слабо слънцегреене.
Дълбока хидратация и подхранване ще си осигурите не само с продукти, подходящи за студеното време, но и с използването на различни маски поне веднъж седмично. В слънчеви дни не пропускайте крема със слънцезащитни филтри, а при вятър – подходящ защитен продукт.
koja_esen1
Мястото на растителните масла в грижата за кожата
Всъщност, те присъстват във всяка качествена козметика. Хидратират, подхранват, връщат обема, плътността и еластичността на кожата, запълват бръчиците и възстановяват жизнеността и сияйността ѝ. Правят косата силна и лъскава, а ноктите – здрави и красиви. Използвайте ги за лицето и тялото. Ефективни са както като активни съставки в кремове, маски, сапуни, балсами, душ гелове и т. н., така и самостоятелно, поединично или в комбинации.
Най-популярни са маслото от араган, от макадамия, невен, какао, кокос, розмарин, бабасу, лайка, карите, лавандула, роза, ший, лен, жожоба, маслина и др. Те подкрепят регенерирането на кожата и я правят по-устойчива на влиянието на студовете, сухия въздух, влагата и вятъра.
За здравето на кожата и придатъците ѝ е определящо здравето на организма ви като цяло. Това означава, че ѝ се отразяват както преумората и небалансираното хранене, така и емоционалните преживявания и дефицитът на минерали и витамини. Затова ако искате жизнена и блестяща кожа, грижете се добре за себе си!
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top