Как да премахнем мазолите

Краката ви излеждат ужасно и ви болят?

Те са причината краката ви да изглеждат ужасно. Не смеете да обуете сандали. Но това дори не е най-големият проблем. Те болят!

Мазолите са често срещан проблем. Получават се, когато кожата ви се трие дълго време в обувките или е притисната към костите. На мястото, което се дразни непрекъснато, се образуват нови и нови клетки. Слоят се втвърдява и става все по-дебел. Ако не вземете мерки навреме и натиска и дразненето продължат, клетките ще започнат да се втвърдяват  в дълбочина. Ще се образува жило, което ще започне да натиска нервните окончания и болките няма да закъснеят.

Не чакайте да ви заболи, за да се погрижите за краката си. Няколко пъти сме писали за това, че ако полагате ежедневни грижи за ходилата си и залагате на удобните, а не на модерните обувки, няма да имате никакви проблеми.

Все пак се оказва, че имате мазоли? Не се бавете. В момента, в който ги усетите, започнете борбата с тях.

Докато вроговяването на кожата е все още повърхностно, киснете краката си по десет минути в хладка вода и след това ги изстъргвайте внимателно с пемза. Това ще бъде напълно достатъчно. След подсушаване ги мажете обилно с крем. Първият път той вероятно ще попие мнго бързо. Намажете ги още веднъж и ги масажирайте. Повтаряйте процедурата веднъж седмично и скоро ще имате копринено меки ходила.

Ако положението е сериозно и вече изпитвате болки, не е добра идея сами да премахвате мазолите. По-добре е да посетите някой салон за красота, където ще се погрижат за проблема.

Летните обувки са едни от най-честите причинители на мазоли. Можете да използвате живовляк, за да ги лекувате по-бързо. Слагате лист от живовляк върху вроговената кожа и го превързвате, така че да остане на крака ви цяла нощ. На сутрината от мазола не би трябвало да има и следа.

 

Накисването на краката в леген с вода с лайка и сода за хляб също е добър вариант. Лайката действа успокояващо и оздравяващо на кожата, а содата я омекотява. Вземете си книга или списание и отделете около 25 минути за тази процедура.

Действайте навреме и с любов към себе си и всичко ще бъде наред.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top