Как да осигурим на бебето комфортен сън?

в топлите дни

Вашето бебе е толкова чувствително към топлината, колкото и към студа. Ако искате да спи спокойно, осигурете му подходящата температура и не го завивайте през август сякаш е октомври.
Колко градуса трябва да е в стаята, за да спи бебето спокойно
Между 16 и 20 градуса. Ако долната граница ви се струва много ниска, то постарайте се да поддържате не повече от 20 градуса.
 
Какво да правя, когато навън е много топло
Не е добра идея да пускате климатик в стаята на бебето. Мерките, които можете да приложите са простички и ефективни, независимо дали сте у дома или на път.

  • Не навличайте мъника с бельо и пижама. Оставете го да спи по гащички и потник.
  • Махнете всички излишни завивки и възглавнички. Долен чаршаф, възглавница и горен чаршаф, с който да покриете бебо са напълно достатъчни.
  • Ако сте оградили леглото с одеяло или плат, за да е по-тъмно, махнете ги. Въздухът трябва да циркулира свободно.
  • Оставете прозорците и вратите отворени.
  • Дръжте завесите и щурите спуснати.
  • Преди да сложите малкото си съкровище да спи, включете вентилатор в стаята, за да я охладите. В никакъв случай обаче не оставяйте уреда включен, докато бебето спи. Не е добре да духа директно в него, а и бръмченето му ще го притеснява.
  • Когато е много горещо и задушно, намокрете кърпи и чаршафи и ги прострете по столовете, другите легла, мебелите в стаята. Това ще освежи и охлади въздуха.

Бебе спи
Какво да правя, когато съм навън и бебето заспи
На разходка сте и бебо заспива в количката. Не се изкушавайте да оставате навън след 12 – 13 часа. Количката ще се нагрее бързо и на детето ще му стане задушно.
Не го оставяйте да спи и в колата. Температурата в купето се покачва много бързо.
 
Винаги, когато се чудите дали бебето ви няма да изстине в летните жеги, си представяйте, че някой е навлякъл вас с 3 – 4 ката дрехи и ви е завил с одеялце. Това ще ви помогне да решите как да облечете и завиете бебето си.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top