Как да определим кой цвят боя е подходящ за нас

Цветът на косата...

Цветът на косата може да промени лицето и излъчването ви като с магическа пръчка. Въпросът е как да изберете правилния. Особено ако нямате достатъчно доверие на фризьора си или искате да се боядисате сама. Всъщност не е трудно. Нужно ви е да знаете само едно основно правило: цветът на косата балансира цвета на лицето ви. Ако кожата ви е с червеникави отенъци, не се боядисвайте в червено. Ако е жълтеникава, забравете за боите в русата гама.

Определете с хладен или топъл отенък е кожата на лицето ви. Може би имате бледа кожа с леко розов отенък около бузите? Или сте просто бледа? Кожата ви е маслинена или с кафяв отенък? Кожата под очите ви е хладно синкава? Няма никакво съмнение, че сте с по-хладен тен. Ако сте с топъл тен, най-вероятно кожата ви е по-кафява с бледорозов отенък или с много лунички и отсенки на златно жълто.

Облечете бяла риза, застанете на дневна светлина и се погледнете в огледалото. Би трябвало лесно да определите студен или топъл е тенът ви. Ако не сте сигурна, погледнете вените на ръката си. Цветът им е по-скоро зелен? Кожата ви определено е с топли отенъци. Ако е по-скоро син, определено е към студените.

На топлия тен подхождат златисти, кафяви и червени бои за коса. Откажете се от черното и светло русото – резултатът със сигурност няма да ви хареса. Вие сте с по-хладен тен? Изберете цвят, който да му придава по-топъл вид. Иначе ще приличате на излязла от фризера. Пепелявите нюанси на кафявото например ще ви стоят страхотно. Не се изкушавайте от червеникаво кафявото. Прекаленото топлият цвят на косата ви само ще подчертае бледността на лицето. Черната боя, както и най-светлите тонове на русото също са добър вариант. Ако ви се прави нещо наистина щуро, можете да се боядисате в някой блестящ, ярък цвят. Той също ще ви стои хубаво.

Добре подбраният цвят на косата ще ви помогне да подчертаете цвета на очите си. Ако сте с топъл тен и кафяви очи с малки златисти точици в тях, боя в златисти нюанси е идеална за вас.

Помислете си и за дрехите, които носите. Кои цветове ви отиват най-много? Червено, оранжево, златисто жълто, маслинено зелено? В такъв случай топлите тонове – златисто русо, златисто кафяво, кестеняво – са създадени за вас. Предпочитате синьо, кралско синьо, черно, тъмно зелено? Пепеляво русо, платинено, нюанси на кафявото, бордо и черно са подходящите за вас цветове на косата. Харесвате се най-вече в червено, лилаво, сиво? Пясъчно русо, шоколадово кафяво, махагон, който от тези цветове да изберете няма да сбъркате.

Определила сте кой е подходящият за вас цвят боя за коса и пак не се чувствате сигурна? Купете си шампоан-оцветител. Той пада много бързо и можете спокойно да изпробвате поне един – два нюанса на определен цвят, преди да пристъпите към кардинална промяна. Успех!

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top