Как да натрупам енергия след лятото

- виж тук

Много вероятно е с края на лятото и началото на есента да ви навести усещане за умора, апатия, да ви липсва енергия. Особено ако не сте оставили ден-два за адаптиране към обичайния си режим след като сте се върнали от почивка, а веднага сте тръгнали на работа. Не се тревожете, не чакайте това да отмине от само себе си, а вземете мерки.

Закусвайте

Закуската е най-важното ядене за деня, напомняли сме ви го много пъти. Хапвайте мюсли (не, не с шоколадови парченца) или яйце, сирене и препечени филийки. Това ще ви даде достатъчно сила и енергия за летящ старт на деня.

Пийте вода

Да, да, знаем, че сме ви казвали и това, но пиете ли достатъчно вода наистина? Колкото повече се обезводнявате, толкова по-апатични и отпаднали се чувствате.

Спортувайте или проявете някаква по-висока физическа активност за около 30 минути дневно

Вие сте уморени, а ние ви караме да спортувате? Не сме си загубили ума, съвсем сериозни сме. 20 до 30 минути упражнения всеки ден повишават тонуса и ви дават енергия. Разбира се, трябва да са придружени със здравословен режим на хранене. Ако гладувате или преяждате, или ядете само джънк фууд и се опитвате да спортувате, няма да усетите прилив на енергия, а само още по-голяма умора.

 Stress

Намалете стреса

Научете се да си почивате и да разпределяте задачите си така, че да ви остава време за отдих. След лежерния летен сезон, в началото на есента, обикновено се забелязва прекомерно суетене, нагнетяване на напрежение на работното място. Това е напълно излишно. Предстоят ви дълги месеци работа, ще имате време за всичко. А ако не си почивате достатъчно и не гледате по-спокойно на задачите си, дори да имате цялото време на света ще постигнете само умора, неудовлетворение и лоши резултати.

Взимайте хранителни добавки за повишаване на енергията

Въпреки че добавките не са лекарства, съветваме ви да се консултирате с лекаря си. Той ще прецени по-добре кой продукт ще е най-ефективен за вас.

Ако сте вегетарианци например, най-вероятно ще ви препоръча добавки с витамин В12.

През лятото сте прекалили с партитата, алкохола, цигарите, вредните храни? Или в момента сте подложени на силен стрес, или животът ви рязко се променя? Тогава вероятно ще ви предложи да пиете корейски женшен. Той дава енергия, но и увеличава физическата и психическа издръжливост.

Чувствате се отпаднали, уморени, но не защото нещо необичайно се е случило или се преработвате, а просто така, без причина? Това може да се дължи на липсата на магнезий и витамини в комбинацията в магнезий да са най-подходящи за вас.

Не можете да се съсредоточите в работата си? Разсеяни сте и уж много ентусиазирано захващате нещо, а после не го довършвате? Сибирският женшен подобрява концентрацията и паметта, тонизира, дава енергия и ви помага да се справите със стреса.

Липсата на енергия в края на лятото е съвсем нормална и поправима. Вземете бързи мерки и само след седмица ще се чувствате отново способни да носите света на раменете си. Или поне да се справяте бързо и с усмивка с ежедневните си задачи.

 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top