Как да нанасям коректор

- съвети

Нанасянето на коректор изисква внимание и използването на един – два трика, за да не изглеждате като клоун вместо като красавица без нито едно петънце по кожата. Използвайте ги.

Какъв вид е коректорът няма никакво значение – техниката на нанасяне е в общи линии една и съща.

Подгответе кожата. Намажете я с малко овлажняващ крем. Не прекалявайте, за да не се свлекат и съберат в гънките на кожата коректорът и основата.

Кое се нанася първо – коректорът или основата? Всеки ще ви каже нещо различно по въпроса. Всъщност зависи от това какъв е коректорът и каква е основата. Ако ползвате течен или кремообразен коректор и пудра на прах, слагайте първо него. Иначе рискувате кожата ви да изглежда на петна. Ако ползвате крем-пудра и течен или крем-коректор, няма значение кое ще нанесете първо.

коректор нанасяне

Може ли да си слагам само коректор? Да, може, само се погрижете да изберете правилния цвят. Намазвате се с хидратиращ крем за лице. След това с пръст или с малка четка нанасяте коректора и го размазвате така, че да няма ясна, видима линия между него и кожата ви.

Коректор за тъмни кръгове около очите

За сивкави сенки под очите най-добре е да изберете коректор с оранжев оттенък. За кафявите – цветът на коректора трябва да е един тон по-светъл от кожата на лицето.

Нанасяйте го в най-тъмната част, а не върху целия кръг. В противен случай най-вероятно ще постигнете следния ефект: едно открояващо се светло петно, намазано с коректор, краищата на което мажете с още коректор, за да не си личи толкова и в крайна сметка целият коригиращ грим се събира в нежните бръчици под очите и ги подчертава. Сложете малко коректор, сенки за очи и спирала. Те ще привлекат вниманието към горната част на очите и ще освежат общия ви вид.

Коректор за пъпки

Използвайте стик коректор, един тон по-тъмен от кожата ви.

Ако искате да прикриете зачервени места, трябва ви коректор с жълт оттенък. Можете да комбинирате два коригиращи продукта.

Отделете малко време за себе си и експериментирайте с новите си коректори у дома. Така най-добре ще видите има ефект във вашия случай.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top