Как да изглеждаме свежи между партитата

- съвети

Коледната парти лудница за някои вече започна. И за вас ли? Трябва да сте доста издръжливи – празниците продължават почти до средата на януари. Очаква ви повече от месец партита, купони, гости и разбира се, искате да изглеждате добре. Имаме няколко изпробвани съвета как да си възвърнете бързо свежестта между две партита. Приложете ги, ще ви помогнат.

Маска с кисело мляко и лимон

Изстисквате един лимон, добавяте към него две – три лъжици кисло мляко, измивате си лицето и нанасяте сместа върху него. Стоите така 15 – 20 минути, след това изплаквате добре и слагате хидратиращ крем.

Маската ще стегне порите и ще придаде свеж вид на кожата ви. Вие самите ще се почувствате освежени и с прилив на енергия.

Направете си масаж с ментово масло

Първо си вземете душ и разтрийте хубаво с гъбата цялото си тяло, за да стимулирате кръвообращението си. След това се масажирайте с ментово масло. Ако нямате време за цялото тяло, направете само масаж на стъпала и на ръцете си. Това мигновено ще ви разбуди и освежи.

Справете се с тъмните кръгове под очите и уморената кожа на шията

За целта ви трябват само един – два картофа. Измийте ги, нарежете ги и ги оставете да киснат във вода около 15 минути. След това обтрийте с памуче и с тази вода зоната около очите и шията си. После се изплакнете с хладка вода.

Ползвайте капки „Изкуствена сълза“

Те овлажняват очите и не си мислите при всяко примигване, че под клепачите ви някой е насипал пясък. Определено се чувствате по-комфортно. Погледът ви се прояснява, а зачервяването на очите изчезва.

Алое вера! Повече алое вера!

Ако кожата на лицето ви е зачервена и на петна, вземете масло от алое вера и се масажирайте с него. Скоро кожата ви отново ще е с нормалния си цвят, ще изглежда свежа, хидратирана и мека.

И разбира се, не забравяйте да приложите останалите съвети от серията:

Няколко съвета за свеж вид по празниците

Блестящ външен вид след тежък ден в офиса“ – тези определено са ефективни и в деня след тежко парти, когато ви очаква още едно.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top