Как да изберете биберон залъгалка за вашето бебе

виж повече

Решили сте, че ще давате залъгалка на вашето бебе? Чудесно, значи трябва да изберете най-подходящата за него. На пазара се предлага огромно разнообразие от модели, направени от различни материали, във всякакви цветове и стилове. Има няколко неща, които са от особена важност при избора ви:

  1. Търсете биберон с ортодонтична форма, която не пречи на естественото развитие на небцето, венците и зъбите на бебето.
  2. Съобразете се с възрастта на мъника – на опаковката на всеки биберон пише за дете на каква възраст е подходящ.
  3. Не залитайте по модели, които могат да се разпаднат в устата на детето. Най-добре е биберонът да е направен от едно парче силикон или каучук. Независимо колко дизайнерски ви изглежда някоя залъгалка, следете да има трите задължителни елемента: зърно, основа/предпазител, пръстеновидна дръжка; всичко останало е екстра, която не е от жизнено значение.
  4. Много е важно предпазителят да има вентилационни отвори за циркулация на въздуха. В противен случай слюнката на бебето ще започне да се събира в основата и може да стане причина за раздразнена кожа и обриви.

 биберон

От какъв материал трябва да е биберонът

На пазара се предлагат два варианта:

  • каучукови биберони – техните зърна са по-меки и гъвкави и бебето ви вероятно ще ги хареса, но пък се износват по-бързо;
  • силиконови биберони – техните зърна са по-здрави, не задържат никакви миризми и се почистват по-лесно, някои модели дори могат да се стерилизират с пара. Повечето майки предпочитат този вариант.

Кога биберонът е за смяна

Проверявайте периодично състоянието на биберона. Ако е променил цвета си, виждате дупки или изтънели места по него, ако е лепкав на пипане – веднага го изхвърлете и купете нов. Бибероните не са скъпи, не отлагайте.

Припомнете си още веднъж статията „Да давам ли на бебето биберон залъгалка“ и действайте.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top