Как да избера сенки за очи

- няколко съвета за да направите правилният избор

Когато си избирате сенки за очи, проблемът не е, че можете да купите такива, които не са подходящи за вас. Проблемът е, че ще ги носите дълго време след това.

Не е достатъчно да купите най-добрата марка гримове. Отделете време, за да изберете най-подходящите за вас цветове. Съобразете ги първо с цвета на очите и косата си и на последно място с цветовете на дрехите, които имате.

Сенки, подходящи за сини очи.

Пробвайте бронзови или лилави сенки за очи. Подчертайте окото с черен молив и, ако сте в парти настроение, сложете бледосиня спирала. Ако не, използвайте класическата черна спирала.

Сенки, подходящи за зелени очи.

Бледорозово, тъмнолилаво или комбинация между двата цвята са чудесна идея. Дамите, които предпочитат да носят по-тежък вечерен грим, могат да сложат очна линия в сливов цвят.

 Сенки за очи

Сенки за пъстри очи.

Неутралният бежов цвят ще подчертае най-ярките цветове на пъстрите ви очи, а сенки с цвят зелен металик ще подчертаят прелестта им като цяло. Препоръчва се да ползвате черна очна линия.

Сенки за светли, кафяви очи.

Тюркоазени сенки и кафяв молив за очи са идеална комбинация в този случай.

Сенки за тъмни, кафяви очи.

Златисти или светлосини сенки ще подчертаят красотата и дълбочината им. Първите ще ви придадат по-топло и романтично излъчване, докато вторите ще ви помогнат да изглеждате дистанцирана и студена.

За русите дами се препоръчват розови и лилави акценти при комбинацията от два или повече цвята сенки за очи.

Червенокосите дами ще изглеждат невероятно, ако добавят тъмнозелени акценти към сенките си.

Дамите с кафяви и черни коси могат да пробват акценти в златно, наситено ярко и морско зелено.

Вече сте купили подходящите сенки за очи и се чудите дали трябва да съчетаете цвета им с цвета на тоалета, който смятате да носите? Не е задължително. Може да сложите на очите си синьо и да облечете синя риза и дънки. Може да сте с червена рокля и да решите да гримирате очите си в зелено. Тук вече всичко зависи от нюансите, стила на дрехите, повода, по който слагате грим и умението ви да го нанесете.

Във всяка дрогерия или магазин за козметика има сенки, оставени за експерименти и проби. Консултантите също са на ваше разположение. Възползвайте се от тези две възможности преди да купувате.

Прочетете още:

Четки за грим
Молив за очи
Фон дьо тен 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top