Как да избера пила за крака

Пила за крака звучи малко зловещо, нали?

Пила за крака звучи малко зловещо, нали? Истината е, че ако не я подберете добре или не я ползвате правилно, може да разраните кожата на ходилата и петите си. От друга страна, употребата на подходяща пила за крака ви гарантира копринена кожа и прекрасно изглеждащи крака.

Можете да я употребявате само, когато имате мазоли или кожата ви е много загрубяла. Добро решение е обаче да включите употребата на два вида пила в ежеседмичните грижи, които полагате за краката си.

На пазара се предлагат пили за крака, произведени от стъкло и метал, с покрити с диамантен праха, с груба или финна шкурка. Някои от тях приличат буквално на рендета.

Най-добре е да си вземете една груба пила – метална или покрита с едра шкурка – и една финна. С първата ще премахвате загрубялата мъртва кожа и ще изпилвате мазолите. Втората ще използвате за не толкова загрубяла кожа или за изглаждането й след като сте използвали груба пила за крака. Тя може да е стъклена, покрита с фин диамантен прах или с финна шкурка.

По-удобно ще ви е ако си вземете пили с дълги дръжки. Така ще ви е по-лесно да пилите по цялото стъпало. Можете да изберете и пила за крака с две страни – груба и финна. Така ще спестите място в банята.

Не забравяйте, че ако натискате прекалено или ги използвате неправилно и двата вида пили могат да наранят кожата ви.

Преди да започнете да пилите накиснете краката си в топла вода. В нея можете да добавите и етерични масла. Постойте десет минути във водата, докато краката ви се отпуснат, а кожата омекне. След това, ако имате мазоли, използвайте грубата пила. Не пилете бързо, с резки движения и не натискайте. Спирайте често, потапяйте крака във водата, за да отмие изпиленото и проверявайте с ръка колко гладко е станала кожата. Загладете мястото допълнително с финната пила. Нямате мазоли, само петите ви са леко загрубели? Тогава използвайте само стъклената пила.

След като приключите цялата процедура, намажете ходилата си с хидратиращ крем и си обуйте чорапи. Повтаряйте процедурата не повече от два пъти седмично.

За гладки крака са нужни малко, но постоянни грижи. Ако ги полагате, всъшност никога няма да ви се наложи да ползвате груба пила за крака.

Прочетете още:

Пили за нокти

Грижа за краката през зимата

Как да премахнем мазолите 
Грижа за краката през лятото 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top