Как да избера парфюм за подарък

- съвети

Празниците наближават и вие вече планирате на кого какво ще купите за подарък. Измислили сте по нещо за всички освен за някоя скъпа на сърцето ви дама или за добра позната, която искате да зарадвате и се чудите дали парфюмът е удачен подарък. Да, почти всички жени обичат хубавите парфюми, така че идеята не е лоша. Предстои ви обаче да се справите с две предизвикателства.

1. Разберете дали жената, на която искате да подарите парфюм изобщо носи и харесва парфюми. Ако ви е близка, вероятно вече знаете отговора на въпроса. Ако не е, постарайте се да го научите.

2. Да откриете какво значи „хубав парфюм“ за нея – всяка жена влага различен смисъл в това словосъчетание.

Ние ще ви помогнем с няколко съвета да се справите с предизвикателство номер 2.

 парфюм за подарък

Разузнайте какви аромати харесва дамата

Ако ви е близка, прегледайте шишенцата с парфюми и тоалетна вода на тоалетката ѝ. Не е задължително да купувате някой от парфюмите, които тя вече има. Но ако споделите имената им с консултантите в магазина, те ще ви предложат аромат, който ще ѝ хареса. Така ще я изненадате с нова марка без да рискувате.

Ако ви е по-далечна и нямате достъп до тоалетката ѝ, насочете разговора към парфюми. Попитайте кой е любимият ѝ, какви аромати харесва. Помнете добре получената информация, за да я споделите с консултантите в магазина.

Съобразете се с облеклото на жената

Как се облича дамата – спортно-елегантно? Предизвикателно? Елегантно, но в ярки цветове или елегантно, но в по-сдържани тонове? Ако обича по-ярките дрехите, носи кожа и едри аксесоари, най-вероятно харесва и по-тежки, предизвикателни парфюми. В случай, че предпочита класически кройки и дрехи в бледи тонове, спрете се на по-лек аромат. Дамите, които се носят в спортен стил обикновено също харесват леки и свежи миризми – цитрус, леко флорални аромати.

Вземете предвид характера ѝ

Вярно, той до голяма степен се отразява от облеклото и все пак, когато говорите с консултантите в дрогерията или в магазина за парфюми, опишете дамата, за която търсите подарък. Импулсивна ли е? Сдържана и тиха ли е или всички се обръщат към нея щом влезе в стаята?

Не е без значение и парфюм за какви случаи искате да ѝ подарите. За всеки ден? За специални случаи? За партита? От това зависи дали да е по-лек, с по-натрапчив мирис, по-предизвикателен.

 парфюм за подарък 3

Какво да правите, ако все пак не можете да решите

Има аромати, които се харесват на всички. Такива са леките цитрусови парфюми. Ще кажете, че има хора, които не обичат цитрусови аромати? Така е, но те са малко и ако сте се справили добре с разузнавателната част на задачата, ще знаете дали дамата, за която търсите парфюм е от тях.

Във всеки случай действайте внимателно и ако сте много неуверени дали сте на прав път, по-добре подарете на дамата ваучер с красива картичка, в която ѝ признавате за своите неуверени парфюмни приключения. Тя ще оцени опитите ви и ще си вземе парфюм какъв ѝ харесва.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top