Как да избера лак за коса

Отивате в дрогерията с желанието да си купите лак за коса и със съзнанието, че ...

Отивате в дрогерията с желанието да си купите лак за коса и със съзнанието, че това е работа за не повече от 5 минути. И тогава идва изненадата. Има прекалено много лакове за коса на рафта! Кой точно е подходящият за вас? Как да го изберете?

Спокойствие. Това е работа за 5 минути, вярно е. Само трябва да помислите.

Каква е прическата, с която излизате най-често? Нещо леко и небрежно или точно обратното? Какви дейности най-често извършвате през деня? Седите в офиса пред компютъра или напротив – непрекъснато щъкате насам-натам из града?

Какъв тип е косата ви? Съобразете се с естествената структура на косъма. Ако той е тънък, купете си лак за тънка коса. Има и достатъчно марки, които предлагат лак за коса с тънък косъм, който увеличава обема. Огледайте добре етикетите и намерете този продукт, който наистина може да се погрижи точно за вашия тип коса.

Ако прическата ви е по-небрежна, вземете си гъвкав лак за коса. Той се ползва за по-леко оформяне. Оставя възможност на косата ви да се движи и да изглежда естествена и жива.

Силните и супер силни лакове за коса са подходящи за малко по-сложни прически. Ползвайте ги, когато ви предстоят по-енергични дейности или трябва да излезете, докато навън духа силен вятър и да запазите прическата си непокътната. Добро решение са и когато отивате да танцувате, да карате кънки или ще се возите в кола без гюрук. Тогава лаковете за ултра силна фиксация и максимална здравина са истинско спасение.

Как ползвате лака? Лаковете в аерозолни флакони могат да пръскат непрекъснато. Тови ги прави подходящи за къдрави коси и когато ви е необходимо цялостно покритие. Лаковете, които са спрейове тип „помпа”, излизат на кратки импулси. Така количеството се контролира по-лесно, но е по-трудно да получите цялостно покритие. Най-добре е да ги ползвате, когато искате да фиксирате някой детайл.

Искате ли лакът ви за коса да има аромат? Ако използвате шампоан със силен аромат, по-добре си вземете лак без мирис.

Има лакове за коса с допълнителни функции. Например UV защита и устойчивост на влажност. Те са добра идея за лятото.

Вече сте си избрала лак? Чудесно! Следете внимателно как се държи косата ви – ако не сте подбрала продукта добре, или ако слагате твърде много лак, може да се появи пърхот или чувство за тежест и сплесканост на косата. Тогава ще трябва отново да се изправите пред рафта в дрогерията и да повторите процедурата. Надяваме се още от първия път да откриете своята марка.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top