Как да избера крем за ръце?

- виж повече

„Какво толкова има да му се избира на един крем за ръце?“ – вероятно ще попитате вие.

„Каквото избирате на крема си за лице например.“ – ще ви отговорим ние.

Дамите много често подценяват избора на подходящ крем за ръце и взимат първата попаднала им тубичка. Господата пък смятат, че кремовете за ръце са само за жени и не посягат изобщо към тях, докато кожата им не започне да се цепи и да ги боли.

Всъщност ръцете ви, същото както и лицето и всяка друга част на тялото, имат нужда от внимание и грижи. Добре е да изберете за тях крем, който ще овлажнява, подхранва и защитава кожата от влиянията на околната среда.

Какъв тип е кожата ви

Това е първият фактор, с който трябва да се съобразите при избора си на крем за ръце. Ако кожата ви е мазна, ползвайте крем с лека текстура, който попива бързо и не оставя малко по-мазен филм върху кожата.

Ако ръцете ви са сухи, грапави, напукани, значи имате нужда от крем, който хидратира в дълбочина, подхранва кожата и е обогатен с витамини.

Чувствителната кожа трудно понася кремове с парабени и химикали, затова пробвайте натурални или био продукти. (Това като цяло е добро решение, независимо какъв тип е кожата ви.)

 крем за ръце

Каква е професията ви

Ако сте лекар и миете ръцете си десетки пъти на ден, включително и с дезинфектант, то имате нужда от крем, който попива бързо и създава защитен филм върху кожата ви. Такъв крем се препоръчва и за господа, които работят в мръсна, прашна среда и ръцете им често са изцапани с грес, масло, изложени са на студ и вятър.

Ако ръцете ви не са изложени ежедневно на необичайно замърсяване и не е нужно да ги миете през половин час, спокойно можете да изберете лек хидратиращ крем. Или да си вземете от този, който създава защитен филм и да го ползвате два пъти дневно – сутрин и вечер.

Имате ли нужда от мултифункционален крем за ръце

Има например кремове за ръце с избелващо действие. Те премахват тъмните петна от кожата ви, помагат за изясняване на тена.

В случай, че забравяте да слагате на ръцете си слънцезащитен лосион, добре е кремът ви за ръце да има UV защита. Не се изненадвайте, те са изложени на слънчева светлина много повече от останалите части на тялото им, съответно рискът кожата ви да се състари преждевременно е много по-голям.

Доверявайте се на доказани марки. Ако тествате нови кремове за ръце, купувайте малки опаковки, за да може първо да проверите действието им и винаги, винаги четете етикетите.

Прочетете още:

Органик козметика – цялата истина

Грижа за лактите и колената

Няколко довода „за“ българската козметика 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top