Как да избера коректор

- съвети

Да си изберете подходящия коректор е половината работа по скриването на петънцата, тъмните кръгове и дребните несъвършенства по кожата ви. Изберете го внимателно и се съобразно типа кожа, местата, на които ще го нанасяте, сезоните.

Коректор според типа кожа

За суха кожа не използвайте течен коректор с матово покритие – той само ще подчертае сухостта й.

Ако кожата ви е мазна, не посягайте към кремообразните и стик коректорите, защото запушват порите.

Коректор според това къде ще го нанасяте

За тъмните кръгове под очите ще ви трябва коректор минимум със средно покритие. Може да е по-светъл от кожата ви максимум с един или два нюанса.

Течен коректор

Подходящ за нормална, мазна, чувствителна, комбинирана кожа. Той е най-универсален. Нанася се лесно с чисти пръсти или с апликатор.

Използва се за покриване на акне. Подходящ е и за по-набръчкана кожа. Трябва само да внимавате да е равномерно нанесен и периодично да проверявате дали не се е събрал в гънките на кожата.

 коректор

Стик коректор

Подходящ за суха, чувствителна и нормална кожа. Той има гъста, кремообразна структура. Използвайте го за зоната около носа и устата, въобще – много е ефективен за по-малки и тесни области.

Скрива отлично кафява и червени петна. Не се изкушавайте да прикривате акне с него, защото това само ще доведе до появата на нови пъпки.

Крем коректор

Подходящ за нормална, суха, комбинирана или чувствителна кожа. Той заличава напълно тежките сенки под очите и по-сериозни петна по лицето.

Съобразете се с промяната на цвета на кожата ви през сезоните

Не забравяйте, че през лятото тенът ви е по-тъмен и ако използвате коректора си от зимата, може да го докарате по-скоро на палячовски грим. През пролетта и есента можете да смесвате двата коректора, за да изглеждате добре.

Най-сигурният начин да разберете дали даден цвят е подходящ за вас е да го пробвате. В магазините винаги има тестери. Нанесете мазки в 2 или 3 различни цвята и се погледнете, за да прецените кой е най-добър за вас. Непременно обаче излезте да се видите на естествена светлина.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top