Какво трябва да съдържа комплектът за спешна помощ в колата?

- виж повече

Какво трябва да съдържа комплектът за спешна помощ в колата?

Сигурно вече стягате багажа за летни пътешествия? Всичко ли взехте? Сигурни ли сте? А имате ли аптечка в колата? Да, вярно е, че е задължителна, даже има указания какво трябва да има в нея, но не разчитайте само на тях. Съобразете съдържанието на аптечката с нуждите на вашето семейство. За да ви улесним, направихме списък с нещата, които може би ще ви потрябват и е добре да ги имате под ръка.

Мокри кърпички

Не си казвайте „то се подразбира“, защото така е много вероятно да ги забравите. Случаите, в които ще ви потрябват мокри кърпички са поне 325. Мушнете един по-голям пакет в колата.

Влажни кърпи

Сухи кърпички

Случаите, в които можете да ги ползвате са неизброими. Оставете една голяма кутия в колата и едно – две резервни пакетчета в аптечката при пластирите, марлите и бинтовете.

Глезенка

Разходки, тичане, скачане – лесно може някой да си навехне или изкълчи глезена. В този случай глезенката ще ви е от полза.

 

Капки за очи

От тези, които се слагат без лекарско преписания и служат за овлажняване на очите, за справяне със сухотата, влезли прашинки и зачервяване. Изберете продукт, който е подходящ и за деца, и за възрастни.

Дефламол

Той успокоява сухата и раздразнена кожа и има отлично действие при слънчеви изгаряния.

Алергозан

Рискът от алергични реакции силно се увеличава по време на пътуване, а „Алергозанът“ е ефективно средство за справяне с тях.

Лосион против комари

Добре е да вземете един за деца и един за възрастни. Може да ползвате и спрей на основата на етерични масла.

 Против комари

Крем невен

Той има направо вълшебно действие при ухапвания от насекоми, изгаряне, ожулвания, обриви, трудно заздравяващи рани.

Добавете към аптечакта си още: дезинфектант за ръце, антибиотичен крем, който да ползвате при порязване и рани, болкоуспокояващи и нещо за сваляне на температура.

Тръгнете на път добре оборудвани, за да не помрачи нищо вашите ваканционни дни.

Прочетете още:

Хомеопатичен гайд за лятото

7 съвета за свежа и здрава кожа през лятото

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top