Какво трябва да има в плажната чанта на бебето

- виж тук

Това е първото ви лято с новия член на семейството, вашето малко съкровище и дълго сте се колебали – да отидете ли с него на море или не. Ако сте взели решение в полза на почивката с бебе на море, сигурно вече сте изчели и куп съвети какъв и колко багаж трябва да вземете със себе си, как да го разпределите.

Запазете спокойствие, със сигурност ще вземете куп излишни неща. И докато сте още на вълна багаж, решихме да ви подсетим какво трябва да има в плажната чанта на бебето.

Дрешки, повече дрешки

Ако бебето ви е на по-малко от 6 месеца, най-добре е да стои облечено с широки, тънки дрешки през цялото време. Нищо, че ще е на сянка под тента или чадър. Още повече, че под тях температурата обикновено е малко по-ниска и ако има вятър на бебока може да му стане дори хладно.

Ако мъникът е на повече от 6 месеца, вероятно ще го топнете и във водата. Веднага след като го извадите от нея трябва да го подсушите и облечете.

Вече е направил една годинка? Е, тогава вероятно ще гледа да се примъкне до водата във всеки удобен момент и често ще е мокър. Така че ще ви трябват дрешки за смяна.

Вземете за всеки случай и една жилетка, чорапи, по-дебел панталон.

 Baby, beach

Шапка

Не излизайте без да сте сложили шапка на бебешката глава. А ако в количката е без нея, пъхнете я в плажната чанта. Задължително е бебокът да носи шапо с широка периферия, която да го предпазва от слънцето.

Кърпи, пелени, одеялце

Кърпа, с която да го триете след като излезе от водата. Лека пелена, с която да го завивате, докато спи под чадъра. Одеялце – за да го покриете, ако му стане по-студено.

Гащички за плуване или бански

Гащичките за плуване се слагат върху пелените. Непромокаеми са и пречат на пелената да протече във водата. Удобни са, меки. Бебетата ги харесват.

Детето ви вече е без памперс? Значи, ако не го пускате да тича по голо дупе, а държите да носи бански, ще ви трябват няколко чифта. Децата обичат да се плацикат във водата, но не обичат допира на мократа материя до тялото им след като излязат от водата. А и за тях самите не е добре да стоят с мокри гащета.

Бутилка сладка вода за миене и други почистващи средства

Бъдете подготвени, че бебето ви ще опита на вкус пясъка, мидичките. Важно е да имате под ръка шише сладка вода, за да му изплакнете устата. След всяко топване в солената вода е добре да изплаквате със сладка вода цялото му лице.

Вземете си още сухи кърпички, мокри кърпички, спрей за почистване на играчки. А също и торбичка за събиране на мръсните пелени.

Baby, seaside

Храна

Ако кърмите, проблемът ви е решен. Ако давате на бебето адаптирано мляко, вземете си термос с гореща вода, шише, резервно шише и биберони.

За пюретата, пригответе поне една резервна лъжичка, не се знае кога тази, с която давате храна на отрочето си ще падне в пясъка.

Играчки

Не прекалявайте с играчките. Вземете само най-любимите на бебето и му ги давайте една по една.

Пожелаваме ви приятна почивка!

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top