Какво съдържа идеалният козметичен сет за мъже?

подаръци

Идват празници и се нагърбваме с тежката задача да дадем отговор на този въпрос, за да ви ориентираме – може би доста от вас ще се възползват от случая да подарят козметика на свой близък господин. И така…

Идеалният козметичен сет зависи, разбира се, от възрастта на мъжа, от това какви грижи полага за себе си по принцип и доколо ползва козметика, бръсне ли се или носи брада, какъв тип е кожата му. По-скоро е коректно да се каже, че за всеки мъж има идеален козметичен сет.

Готови комплекти

Готовите козметични комплекти за мъже съдържат, обикновено, душ гел, дезодорант или рол-он и самобръсначка. В някои от тях, душ гелът е заменен с крем за бръснене или пък с крем за мъже, което ще рече с крем за лице и вместо дезодорант има лосион за след бръснене.

Ако нямате кой знае колко информация за типа кожа и отношението на мъжа, на когото искате да направите подарк, към козметиката, готовите комплекти са идеално решение. Заложете на известна марка, може да харесате и празничен сет с допълнение – кърпа или кутия за инструменти.

Козметичен комплект, който правите сами за любимия мъж

Търсите подарък за господин на когото знаете типа кожа, появяват ли се пъпки по лицето му, когато яде шоколад, редовно ли се бръсне или ходи как да е, обича ли да ползва козметика или по-скоро не? Препоръчваме ви да разгледате на спокойствие продуктите за мъже и сами да направите комплекта – подарък. Така той ще е наистина идеален за човека, на когото ще го подарявате.

 мъже

Ето няколко насоки какво да съдържа:

  • Почистващ гел за лице – господата обикновено мият лицето си със сапун и пренебрегват почистващите козметични продукти. Включете почистващ гел в подаръчния комплект и убедете мъжа да го пробва. Особено ако е извършвал тежка физическа дейност или по принцип работи в замърсена среда. Усещането за лекота и свежест ще го убедят да продължи да ползва продукта.

Ако е с мазна кожа, вземете му вместо почистващ гел растителен сапун с глина.

  • Овлажняващ крем – пошушнете на господина, че невидялата му хидратация кожа ще се състари много бързо и той ще започне да ползва овлажняващи продукти. Разгледайте кремовете за лице, потърсете подходящия за неговата кожа. Може да вземете и крем, който е подходящ за лице, ръце и тяло, ако господинът изпитва ужас от натрупването на шишенца и кутийки на етажерката му в банята.

 

За господата с брада и активен начин на живот, които са подложение доста често на голям стрес, препоръчваме хидратиращ флуид за брада.

Ако няма брада и се бръсне редовно, добавете към комплекта пяна за бръснене, балсам за след бръснене, само бръсначка. Продуктите са много разгледайте ги и решете кои ще са подходящи.

Господата са точно толкова чувствителни на тема остаряване, колкото и дамите.   Ако мъжът, на когото ще правите подарък козметичен комплект е прехвърлил 40-те, помислете дали да не вземете ревитализиращ крем за мъже или крем против бръчки. Темата е деликатна, затова вие преценете как да подходите.

 

  • Шампоан – за мазна коса, против пърхот, за стимулиране растежа на косата – изберете го според нуждите на господина.
  • Дезодорант и парфюм – съобразете се с предпочитанията му.

 

Към комплекта можете да прибавите и лавандулово масло и масло от мента, с които да масажира ръцете си след работа. Или пък бадемово масло за косата и брадата.

 Имате още време до празниците – помислете и тогава пазарувайте, сигурни сме, че ще комплектувате най-страхотния подарък.

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top