Какво представлява колагенът?

- за какво е полезен

Какво представлява колагена?

Колагенът е протеин, който формира съединителните влакна в тъканите, като кожа, сухожилия, хрущяли, кости и зъби.
Като основен компонен на съединителната тъкан, е най-разпространения белък при бозайниците, съставлявайки от 25% до 35% от общия протеин в тялото.
Колагенът действа като вътреклетъчно „лепило“, което формира всички клетки в организма, поддържа здрави и във форма всички органи като сърце, бъбреци, черен дроб.
Колагеновите фирби поддържат костите и кръвоносните съдове силни, полагат на зъбите да се крепят на венците.
Колагенът е необходим за „ремонтиране“ на кръвоносните съдове, натъртвания, счупени кости.

tablicaКакво е хидролизиран колаген?

Хидролизираният колаген се проивежда от колагена, намиращ се в костите, кожата и съединителната тъкан на животни като едър рогат добитък, прасета, зайци, риба. Процесът на хидролизация включва разбиване на молекулните връзки между отделните колагенови нишки с помощта на комбинация от ензими.
Процесът на хидролиза намаля теглото на колагеновите молекули от 300 000 далтона до малки пептиди със средно молекулярно тегло между 2000 и 5000 далтона, за лесна абсорбация от тялото.
Съдържанието на аминокиселини на хидролизирания колаген е същото като на колагена. Хидролизираният колаген съдържа 20 аминокиселини, предимно глицин, пролин и хидроксипролин, които заедно представляват около 50% от общото съдържание на аминокиселини.

120979

..

..

..

..

Какво е Collagen Pro-active?

Collagen Pro-Active е уникална хранителна добавка получена от висококачествен хидролизиран колаген, богат на специфични аминокиселин, които се абсобрират лесно от човешкото тяло. Изцяло натурален продукт с висока абсорбация от тялото ( приблизително 98%), напълно безопасен, без регистрирани негативни странични ефекти.

Collagen Pro-active се произвежда по иновативна технология чрез хидролиза на ензими, скъп и отнемащ много време метод.

..

..

..

Механизъм на действие

Фигурата показва уникалния механизъм на действие на колагена.

meganizym na dejstwie

Когато приемаме Collagen Pro-Active, Биоактивни Колагенови Пептиди (BCPs) се абсорбират и преминават в ставния хрущял, където спомагат и стимулират за производството на собствен колаген.[1],[2]
Освен това, BCPs стимулират синтеза на хрущялната и с течение на времето може да помогне за подобряване на здравето на ставите. Затова съществува огромен потенциал за колагена да работи на на молекулярно ниво с метаболитните процеси на хрущяла и да стимулира неговата регенерация.

Refernces: 1.    Oesser S, Seifert J Стимулиране на биосинтеза на тип II колаген . Cell Tissue Res. 2003;311:393-399.  2.    Oesser S, Adam M, Babel W, Seifert J. Oral administration of 14C labelled gelatin hydrolysate leads to an accumulation of radioactivity in cartilage of mice (C57/BL). J Nutr. 1999;129:1891-1895.

Съдържание /Collagen Pro-Active в 25 мл (дневна доза) съдържа RDA*

10,000 мг Хидролизиран колаген………………. N/A % RDA
1.10 мг Тиамин (Витамин B1) ……………………..100%
1.40 мг Рибофлавин(Витамин B2)………………..100%
6 мг Пантотенова киселина (Витамин B5)……. 100%
1.40 мг Пиридоксин (Витамин B6) ………………100%
133 мг Магнезий ………………………………………100%
1% Силиций ……………………………………………100%

* Препоръчителен дневен прием

Съдържание – Collagen Pro-active

Витамин B1, познат като тиамин, спомага за проеобразуването на кръвната захар в енергия. Поддържа мембраните на лигавиците здарви, от съществено значение за сърдечно-съдовата и нервната система, мускулната функция.

Витамин B2, наричан още рибофлавин, работи заедно с други витамини от B комплекс за преобразуване на въглелхидрати, мазнини и белтъчини в калории. Тялото се нуждае от него за растежа и образуването на червени кръвни телца. Адекватният прием на рибофлавин спомага за здрава кожа и добро зрение. Служи като антиоксидант, който забавя процесите на стареене.

Ползите за здравето от Витамин B5, също познат като пантотенова киселина, включва облекчаване на състояния като астма, косопад, алергии, стрес и безпокойство, респираторни заболявания и сърдечни проблеми.Той също така, помага за повишаване на имунитета, намаляване на остеоартрита и признаците на стареене, повишава устойчивостта към различни видове инфекции, стимулира физическото развитие, регулира диабет и кожни заболявания. Витамин В5 е широко известно, че е полезен при лечение на сериозни умствени заболявания като хроничен стрес и безпокойство. Здравословната диета трябва да съдържа подходящо количество на витамин B5, за да се гарантира добро здраве и правилно функциониране на всички системи от органи

Витамин В6, познат като пиридоксин, помага за мозъчната функция и помага на тялото да превръща протеините в енергия. Някои проучвания сочат че Витамин В6 работи заедно с фолиевата киселина и В12 за намаляне нивата на хомоцистеин в кръвта. Повишените нива на хомоцистеин увеличават риска от инфракт.

Магнезият (Mg) помага на тялото да абсорбира калция, който пази здрави костите. Съдейства за правилното функциониране на мускулите. По-конкретно помага на мускулите да се свиват правилно по време на тренировка / работа и след това да се отпуснат за по-добро възстановяван. Помага за поддържане на здравословен сърдечен ритъм. Това е важно, както по време на физическа активност и когато тялото е в покой. Магнезият спомага за поддържане на нормално кръвно налягане. Редовният прием на магнезий може спомогне за намаляване на високо кръвно налягане. Магнезият активира определени ензими, които спомагат за енергийния метаболизъм и производството на протеини. Спортистите също приемат магнезий, тъй като повишава издръжливостта. Магнезият спомага за поддържането на здрави зъби, като помага на калция да се усвоява по-добре.

Силиций (Si) се ползва при слаби кости (остеопороза), сърдечно-съдови заболявания, Алцхаймер, косопад, подобрява качеството на косата и ноктите. Ползва се за здрава кожа при изкълчвания и разтягания.

Ползи за здраветоПолзи за ЗДРАВЕТО:

 • Мощно антиоксидантно действие
 • Поради колоидното си действие помага при заболявания на дебелото черво, при гастрит, киселини, запек.
 • Повишава нивото на енергия и намалява времето за възстановяване след физическа активност.
 • Подобрява функционирането на лимфната система, която помага за по-ефективно елиминиране на токсините.
 • Подобрява работата на сърдечно-съдовата система.
 • Забавя и предотвратява прогресивната дегенерация на хрущялната тъкан.
 • Укрепва и стимулира хрущялния растеж.
 • Естествена смазка за ставите.
 • Намалява болката и редуцира приема на аналгитици.
 • Съдейства за възстановяване и обновяване
 • на ставните връзки, сухожилията, ставите и костите
 • Заздравява зъбите и венците.

Ползи за красотатаПолзи за КРАСОТАТА

 • Помага и засилва способността на тъканите да задържат вода, така че клетките да бъдат правилно хидратирани. Така кожата остава еластична и мека.
 • Забавя появата на бръчки. Намаля размера на появилите се.
 • Укрепва косата, намалява косопада, увеличава обема и осигурява блясък, жизненост и здраве.
 • Заздравява и укрепва ноктите. Спира чупене и цепене.

Сертификати & Патенти

 • Одобрен от Министерство на Здравеопазването на Великобритания.
 • Нотификационен номер (78511/18-11-2010) от Гърцаката национална организация по медицина.
 • Collagen Pro-active кандидатства за регистрация в Американската агенция по храните и лекарствата (F.D.A).
 • Collagen Pro-active e единствения продукт със защитен патент в САЩ за регенерация на хрущялите.

Течен колаген

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top