Какво не знаем за бръчките?

Вярно е, че стареенето е неизбежно, но е добре да знаем причините...

Вярно е, че стареенето е неизбежно, но е добре да знаем причините, поради които се появяват бръчките по лицето ни. Само така ще можем да забавим процеса и да запазим младежкия си вид по-дълго.

Начин на живот.

Твърде много стрес, нередовно почистване на лицето, често носене на много грим, цигарите, които вредят на колагена, отговорен за еластичността на кожата. Всичко има значение.

Пазете се от слънцето.

Основната причина за бръчките не е непременно остаряването. Пряката слънчева светлина има огромно въздействие върху кожата ни. Тя променя първоначалната й структура и я състарява по-бързо. След редица изследвания е установено, че ако не стоите много на слънце или използвате защитни продукти, кожата ви има по-малко изменения и мутации и изглежда по-дълго време млада. Имайте предвид, че степента на увреждания, причинени от слънцето зависи от типа кожа. Затова се посъветвайте с дерматолог – кой фактор слънцезащитен крем е подходящ за вас, когато сте в града, на море или на планина и го използвайте.

Консумирайте повече какао.

Какаото съдържа вещества, които предпазват кожата от вредите, нанасяни от слънчевите лъчи и подобряват кръвообращението. Сега на мода в био храненето е хрупането на сурови какаови зърна. Липсата на топлинна обработка, запазва в тях ензимите.

Масажът на кожата не може да изглади бръчките ви.

Ако ви кара да се чувствате отпочинали, можете да продължите да си правите масаж на кожата, но имайте предвид, че той е ефективен, колкото масаж на скалпа, който правите, за да ви расте косата. Причините за появата на бръчки не е на повърхността, а вътре в нас.

Водата.

Използвайте овлажнител. Той спомага за временното подобряване на външния вид и леко заглажда бръчките. Не си мислете, че колкото повече вода пиете, толкова по-дълго ще изглеждате млади. Бъбреците регулират поемането на необходимото количество вода от организма и всичко, което ще се случи, е че ще посещавате тоалетната по-често. Нормалното количество течности е литър и половина до два на ден.

Спете по гръб.

Ако спите само на една страна, с течение на времето линиите, които се появяват по кожата ви и които виждате щом се събудите, могат да се превърнат в бръчки.

Полезни храни вместо химия.

Антиоксидантите като витамин A, C & Е неутрализират свободните радикали, които увреждат колагена. Това са естествени храни като боровинки, ядки, зелени зеленчуци и зелен чай, и могат да се консумират или да си правите маски с тях.

Консултация със специалист

Ако наистина се притеснявате толкова от бръчките, можете да си купите крем против тях. Съветваме ви предварително да се консултирате с дерматолог, за да знаете какво е най-подходящо за вашия тип кожа. Кремовете могат да подобрят до някъде начина, по който изглеждате, но не могат да гарантират пълно изчезване на бръчките.

Помнете, че остаряването е естествен процес и бръчките са неизбежни. От начина ви на живот и грижите, които полагате за себе си зависи, до известна степен, кога ще се появят и колко дълбоки ще са те. Това е вярно. Но не забравяйте най-важното – вътрешното спокойствие и хармония са най-сигурният начин да останете млади по-дълго.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top