Какво е сухо масло и защо да го ползвате?

- виж повече

Сигурно ви се случва да се намажете с крем за тяло или със смес от етерични масла и кожата ви да остане мазна на пипане. Усещането не е много приятно, особено ако трябва веднага да се облечете или любимият ви прегърне.

Сухото масло е решение на този проблем. Обикновено то се предлага под формата на спрей. Напръсквате кожата си след баня и маслото се разпределя равномерно по кожата ви. Попива бързо, хидратира, подхранва, но не оставя мазен филм. Кожата ви е гладка като сатен, суха и направо сияе.

Причината да попива бързо, без да оставя мазни следи по кожата, обикновено е съставката циклометикон. Органично вещество без алкохол и мирис, който намалява лепкавостта на козметичния продукт и улеснява нанасянето му върху кожата.

Циклометиконът се използва често в лосиони, кремове, парфюми, в козметиката за коса, лице и тяло. Той е ефикасен заместител на химикалите, които са вредни за здравето. Молекулите му са твърде големи, за да минат през порите на кожата. Те остават на повърхността, а активните съставки на козметичния продукт попиват в нея.

Повечето сухи масла включват в състава си, освен циклометикон, етерични масла като: жожоба, шеа, витамин Е. Юбилейното сухо масло на Nuxe пък е със специални съставки: масло от макадамия, лешник, пореч, сладък бадем, жълт кантарион, камелия. Това го прави подходящо не само за тялото, но за обща употреба – лице, тяло, коса. Научете повече подробности за състава и ползите му от тази статия.

 Nuxe_huile

Как така сухо масло за коса? Пак заради циклометикона то е подходящо и за коса. Не я уврежда, не я омазнява, а активните съставки на продукта проникват в косъма и кожата на скалпа. Ефектът е наистина много добър.

Всичко, за което трябва да внимавате, когато ползвате спрея е да не ви влезе в очите.

Вижте какви видове сухо масло предлагаме, изберете си и пробвайте.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top