Какво да сложа в бебешката чанта за лятна разходка?

- 3 неща

3 неща, без които не е добра идея да излизате

Ако се чудите как точно изглежда лятото с малко бебе на ръце, не се притеснявайте и на него му е за пръв път и на двамата ви предстои да разберете. Вълненията, притесненията, колебанията да ходим ли на море или да си останем с бебо у дома, какво да му облека, дали наистина трябва да натъпча всичко това в бебешката чанта – след време ще си спомняте за тях с усмивка, но сега ви се струват жизненоважни. Иска ни се да ви помогнем с нещо, макар и дребно. Затова решихме да ви подскажем кои три неща задължително трябва да сложите в бебешката си чанта.

Изцедена кърма, адаптирано мляко, вода

През лятото малкото човече трябва да пие до 50% повече течности. То се обезводнява много бързо и е важно да имате в чантата бутилка адаптирано мляко или изцедена кърма, ако бебето е на по-малко от 6 месеца, и бутилка вода, ако е на възраст над 6 месеца. (Може и да го кърмите, разбира се, това зависи изцяло от вашето желание и дали се чувствате комфортно да кърмите на публични места.)

Ако вашето съкровище се зачервява, диша учестено и неспокойно и раздразнително, то най-вероятно има нужда от течности.

 разходка

Допълнителни памперси, комплект резервни дрешки и лигавници за еднократна употреба

Това са доста повече от 3 неща? Прави сте. Но всички ще са ви от полза.

Бебето ви е на 6+ месеца? Лигавниците за еднократна употреба може да ви спестят едно преобличане с резервни дрехи. А и няма да се налага да ги носите със себе си, да перете още и още неща. Ако памперсът изпусне или се забавите навън, и допълнителните памперси, и допълнителният комплект дрехи ще ви влязат в употреба.

Любимите играчки на детето

Или поне 1 – 2 най-любими, които могат да задържат вниманието му за по-дълго време. Забравете притесненията си, че ще загубите играчката или че детето ви ще я хвърли и ще трябва да я приберете и да я чистите специално у дома. Ако е дребна играчка, можете просто да я вържете за самата количка, така че когато бебо я хвърли, тя просто да увисва отстрани.

Подготвяйте бебешката чанта за разходки и пътувания внимателно. Правете си предварителен списък и проверявайте дали сте взели всичко. Така ще можете спокойно да се радвате на разходката си.

Прочетете още:

Грижа за бебето през лятото

Силиконови зърна

Как да изберете биберон залъгалка на вашето бебе

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top