Какви са последиците от слънчево изгаряне?

- полезни съвети

Какви са последиците от слънчево изгаряне
 
Може да се случи и това – пристигате на морето, вълнувате се, нетърпеливи сте да го видите, казвате си: „Е, малко ще постоя на слънцето, какво толкова!“ и съвсем забравяте за нуждата от слънцезащитен крем. Не си го позволявайте. Грижете се за кожата си и я пазете от слънцето, за да се наслаждавате пълноценно на почивката си и да не поемате излишни рискове за здравето си в дългосрочен план.
 
Какви са преките последици от едно слънчево изгаряне
Прекомерното излагане на слънце може да доведе до болезнено зачервяване на кожата. При тежко слънчево изгаряне по кожата се появяват мехури, човек се подува. Първите симптоми се появяват около 1 час след като сте се скрили от слънцето и достигат своя пик между 12 и 24 часа след това: втрисане, отпадналост, висока температура. При прекомерни изгаряния е възможно да се стигне до ниско кръвно налягане и загуба на съзнание.
Какви са последиците от слънчево изгаряне
Припомнете си какво да правите при слънчево изгаряне
След като първоначалните симптоми отшумят кожата започва да се бели. Това е придружено със сърбеж. Припомнете си и как да облекчите сърбежа след слънчево изгаряне.  
Това, че сте провалили няколко дни от почивката си е най-малкият проблем. Слънчевото изгаряне уврежда клетките и кръвоносните съдове на кожата и по нея могат да останат петна. А и последиците от него, които могат да се появят в дългосрочен план са доста страшни.
Какви са последиците от слънчево изгаряне в дългосрочен план
Ако редовно се излагате на слънце без да взимате мерки, и изгаряте, кожата ви ще стане на петна, ще изглежда преждевременно състарена и ще се поддава още по-лесно да вредни въздействия и наранявания.
По-страшното обаче е, че според учените, при хората с по няколко слънчеви изгаряния рискът от рак на кожата се увеличава значително. Всъщност, смята се, че това е една от основните причини за заболяването.
 
Съветваме ви да не подценявате силата на слънчевите лъчи дори в облачно време и винаги да ползвате слънцезащитен крем. Грижете се за здравето си, това е най-ценното, което можете да направите за себе си.
Прочетете още:
Как да четем етикета на плажното масло
Плажно масло – митове и факти
Етерични масла за защита от слънцето

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top