Интимен душ-гел

- за или против употребата му

Чувала сте, че интимният душ-гел нарушава киселноо-алкалния баланс на влагалището, изсушава го и може да ви създаде един куп проблеми. Затова и не го използвате.

Грешите. Интимният душ-гел е създаден специално, за да ви помогне да поддържате хигиената на тази нежна и деликатна част от вашето тяло. Той не съдържа ароматизатори, обикновено има в състава си млечна киселина и подсилва естествената защита на тялото ви, унищожава вредната флора и успокоява раздразнената лигавица.

Обикновеният душ-гел е този, който не трябва да употребявате за интимните части. В него има ароматизатори, парфюм и съставки, които повишават алкалността на средата, улесняват навлизането на патогенни бактерии и действат пагубно на сперматозоидите.

Разбира се не е добра идея да прекалявате с употребата на интимния душ-гел. Специалистите препоръчват да си правите интимен душ минимум два пъти дневно, като веднъж е добре да използвате интимен душ-гел и веднъж само вода.

Бременните жени трябва да са особено внимателни към интимната си хигиена. Консултирайте се с лекаря си и изберете някой от интимните душ-гелове, създадени специално за бременни.

Важно е също така да не забравяте, че интимният душ-гел е средство за хигиенизиране, а не чудотворна течност. Той не предпазва от болести, предавани по полов път и не е предназначен за лечението им. Ако имате оплаквания – секреция, сърбеж, парене – отидете на преглед при гинеколог.

Вижте какво предлага Виртуалната ни дрогерия: Интимна хигиена 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top