Интердентална четка за зъби

Интерденталната четка за зъби можете да...

Интерденталната четка за зъби можете да срещнете още под името „четка за зъби за тесни пространства”. Тя е доста по-малка от нормалните четки и се използва за почистване на пространството между зъбите, когато те са по-широки и не могат да бъдат ефективно почистени с конци. Има различни модели и размери. Някои се прикачват за специално устройство и приличат на миниатюрна електрическа четка за зъби. Други представляват просто дръжчица, на чиито край е четката.

Важно е да определите правилно размера, който ви е необходим. За да не се нараните, ако размерът е твърде голям, или за да не изберете твърде малка четка, добре е да се консултирате със стоматолога си. Обикновено повечето хора се нуждаят само от един размер. Имайте предвид, че тази четка не заменя нормалната. Нея също трябва да ползвате минимум два пъти дневно – сутрин и вечер.

Интерденталната четка премахва частиците храна, останали между зъбите. Така в устната ви кухина има по-малко киселини, които да разяждат емайла. Тя почиства плаката и зъбния камък, които създават благоприятна среда за развитие на бактериите, и са причина за заболявания на венците.

Ако венците ви кървят, когато ги почиствате с конци, използвайте вместо тях четка за зъби за тесни пространства и кървенето ще намалее значително.

Когато се опитвате да измиете задната част на зъбите си с нормалната четка, обикновено ефектът е нулев. Тя просто не може да стигне до там. Интерденталната обаче може. Тя се огъва на ъгъл от 90 градуса и така прави чудеса.

Никой не обича да ходи на зъболекар и това е една от основните причини да се грижим толкова старателно за зъбите си. Затова, ако сте решили да прибавите интерденталната четка към арсенала си за борба с кариесите и други стоматологични заболявания, ето и няколко инструкции за употреба.

Изберете подходящ размер. Поставете четката между зъбите си така, че върхът и да сочи нагоре към венците. Дръжте я под прав ъгъл, така ще успеете да достигнете и задната част на зъбите. Как да я вкарате между тях? С леко усукуване. След това я движете внимателно напред и назад. Когато приключите, изваждате я и изплаквате устата си с вода или вода за уста. Повтаряте процеса, докато не приключите с всички зъби. Най-накрая отново се изплаквате с вода за уста или с хладка вода и сте готови.

Сменяйте интерденталната си четка малко по-често от нормалната и я използвайте веднъж дневно. Ефектът е поразителен.

Вижте подобни продукти в нашата Виртуална дрогерия на адрес:  ИНТЕРДЕНТАЛНИ ЧЕТКИ

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top