Има ли нужда от грижи мъжката кожа

- основи стъпки

Всъщност – въпросът е риторичен. Подмятания от рода на „дядо ти все за кожата си се е грижил“ просто не си струва да бъдат коментирани. По-важното е да изброим част от важните причини, които налагат добрата грижа за мъжката кожа.
Съвременната представа за успешния мъж
Никога до този момент изискването към хигиената и добрия външен вид не са били толкова безкомпромисни, колкото днес. Как изглеждате, колко добре сте поддържани, какъв аромат се носи от вас е важно когато си търсите работа и когато искате да растете в работата си; когато търсите половинката си и когато се борите да я задържите. Ако ви трябва кредит, работите с хора или карате такси – примерно – и са ви нужни постоянни клиенти – погледнете в огледалото. Оттам трябва да ви се усмихва свежо, младеещо лице със здрава кожа и блестящ тен. Косата трябва да е здрава и лъскава, без пърхот и омазняване. Ноктите – чисти и добре оформени. А това се постига с целенасочени, постоянни грижи.
Замърсената околна среда
Химическите замърсители в околната среда, финият прах, въздухът, изсушаван зиме и лете от климатиците, увреждат кожата и нарушават оптималните ѝ функции. Тя губи цвят и жизненост, отпуска се, започва да се състарява преждевременно. Единственият начин да противодействате на това е добрата грижа.
Основните стъпки на тази грижа са:

  • почистване,
  • хидратиране,
  • подхранване,
  • защита.

men_skin1
При това имайте предвид, че не става дума само за лицето – ръцете, краката, цялото тяло имат нужда от вниманието ви и от добри козметични продукти. Косата и ноктите, като придатъци на кожата – също. Ако искате дълго да се гордеете с красива, блестяща и силна коса, бъдете грижливи. При проблем търсете дерматолог.
Начинът на живот
Много динамика, много стрес и напрежение, малко физическо движение, недоспиване, небалансирано и обилно хранене, алкохол, цигари и упойващи вещества, честите бурни нощи вредят на кожата ви не по-малко от замърсения въздух и мръсотията. За да сме точни – вредят не само на кожата ви, а и на здравето ви като цяло. Здравословните проблеми се изписват на лицето ви в буквалния смисъл – като загрубяване, влошен тен и бързо остаряване. Искате по-дълго да задържите младостта? Грижете се по-добре за себе си.
men_skin2
Естествените процеси на стареене
Те не могат да бъдат спрени. Но можете да ги забавите. Необходимо е да се грижите добре за здравето си и за кожата си в частност. Ще запазите по-дълго младежкия си вид с редовна

  • детоксикация чрез продукти, които извеждат вредните вещества навън;
  • антиоксидантна защита чрез неутрализиране на свободните радикали;
  • енергизиране посредством доставяне на нужните вещества за подобряване работата на клетките;
  • защита от ултравиолетовите лъчи на слънцето, които увреждат клетките и водят до израждането им.

Обществените представи днес очакват от мъжа да е здрав, младеещ, добре поддържан. Ако вие изглеждате така, успехът ви е много по-сигурен, отколкото ако сте немарлив, запуснат и с болнав вид. Погледнахте ли се в огледалото тази сутрин?
Прочетете още:
 „Антиейджинг грижи за мъже“
„Как да изглеждам неустоим“
„Какво съдържа идеалният козметичен сет за мъже?“

 
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top