Изберете козметика според възрастта си

Tипът кожа се...

Може да се каже, че типът кожа се променя поне три пъти с възрастта и е важно да знаете кога какви грижи трябва да полагате за нея, за да остане по-дълго време млада и свежа.

Първата промяна е около 15-та ви година. Тогава е добре да ядете много зеленчуци, да слагате слънцезащитен крем и да се посъветвате с дерматолог какъв тип е кожата ви и какъв крем е удачно да ползвате.  Обикновено се препоръчват леки хидратиращи кремове, които се нанасят сутрин и вечер след измиване на лицето. За тялото и ръцете е добре също да ползвате хидратиращ крем.

Около 25-та ви година кожата отново претърпява промяна. Все още обаче не е време да ползвате крем против бръчки. Не си мислете, че ако го правите, взимате мерки от рано. По-скоро пречите на кожата да диша и я натоварвате излишно. По-добре е, ако пушите, да спрете цигарите, защото от тях кожата ви повяхва преждевременно и никакви кремове не могат да я спасят. Използвайте ексфолираща маска веднъж седмично и след нея нанасяйте лек хидратиращ крем. Посъветвайте се с дерматолог какъв фактор слънцезащитен крем ще е подходящ за лицето, зоната на гърдите и останалата част от тялото ви. Добре е да се ориентирате към козметика, която след нанасяне, образува защитен филм върху кожата ви. Той й позволява да диша и същевременно я предпазва от замърсяване и загрубяване. Обикновено кремовете за ръце със защитен филм са изключително удобни, защото ги нанасяте само веднъж сутрин и те действат през целия ден без да е необходимо да се мажете отново и да чакате крема да попие докато сте на работното си място. Не носете много грим, а този, който носите почиствайте редовно. Около 28 – 29 годишна възраст можете да започнете да използвате крем против бръчки.

Кожата започва да преминава към зрелостта си, а по-късно и към остаряване, след 40-та ви година. Тогава е добре да започнете да използвате дневен и нощен крем и да търсите продукти, богати на колаген, тъй като именно той се грижи за еластичността на кожата. Липсата му е една от причините за стареенето й.  Дълбоките бръчки около очите, както и черните кръгове, можете да контролирате с кремове за очен контур. Кожата ви изтънява. Слабите капиляри се пукат и на места се виждат червени петна. Затова подбирайте козметика с витамини. Необходими са ви кремове и лосиони, които да проникват във вътрешния пласт на кожата, за да го подхранват и освежават.

Препоръчваме ви да си правите и различни маски, които са изцяло на растителна и животинска основа, например маска с мед и кисело мляко за лицето и крем от невен за ръцете. Така ще запазите свежестта на кожата си по-дълго време.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top