Избелващи пасти за зъби

Пиете кафе, пушите цигари, консумирате...

Пиете кафе, пушите цигари, консумирате алкохол и често се случва много да ви мързи да си измиете зъбите вечер. Крайният резултат е петна и оцветяване на зъбите. При всеки в различна степен. Вярно е, че това е чисто козметичен проблем, но той може да доведе до сериозни проблеми със самочувствието ви. Затова си купувате избелваща паста за зъби.

Дали има ефект? В началото ефектът е голям. После вече не е толкова забележим. Тази паста определено почиства повърхностните петна, но не прониква в дълбочина, не може да направи зъбите ви идеално бели, а само да ги изсветли.

Как действа? В избелващите пасти за зъби има от 20% до 40% абразивни вещества, които почистват налепите от емайла и премахват зъбния камък. Някои от избелващите паси действат на химическа основа. Те съдържат водороден прекис, който въздейства върху петната. Тъй като това са пасти за масова употреба концентрацията на водороден прекис в тях е малка и те също няма да върнат първоначалния бял цвят на зъбите ви.

Кога да я ползваме? Във всеки случай не непрекъснато. Колкото и малко да е количеството абразивни вещества в този тип паста, ако я използвате всеки ден, ще увредите повърхностния слой на зъбния емайл. Той ще изтънее, ще загуби блясъка си и може да се наложи да се сблъскате с проблема чувствителни зъби.

Ако обичате да хапвате кисели и солени храни, не бързайте да използвате избелващата паста за зъби веднага след това. Изчакайте поне 40 минути. Причината е, че в състава им има киселини, които в съчетане с пастата, могат да доведат до омекване на емайла.

Как да изберем пастата за зъби, която ни е необходима? RDA е индексът, който показва обемът абразивни частици. Обикновено той е над 100 единствено за пушачи.

Като цяло е добре, след като е отминал първоначалният поразителен ефект, да изберете паста за зъби с по-меко действие или за известен период от време да използвате обикновена. Ще ви направи впечатление, че в нея също има абразивни частици, просто са значително по-малко и щадят повече емайла на зъбите ви.

Ако наистина искате да имате бели зъби, най-добре е редовно да посещавате зъболекаря си, за да извършвате съответните процедури. Пастите за избелване не могат да бъдат постоянно решение на проблема ви, но непрекъснатото им използване със сигурност ще ви донесе проблеми. Най-разумно е да се съветвате със стоматолога си, да го помолите да ви изготви програма, в която да са съчетани по най-добрия начин, подходящите за вашите зъби решения.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top