Зъбите на Вашето дете

- погрижете се за тях

Защо е важно да се грижите за зъбите на Вашето дете?

Почистването и миенето на млечните зъби, а след това – и на постоянните, е навик, който трябва да се придобие в ранна възраст, за да се осигури добро здраве на устната кухина през целия живот!

От решаващо значение е почистването на детските зъбите още от момента на появата им, тъй като влошената устна хигиена има както физиологични (нарушено хранене, говор), така и естетични последствия (поява на криес и усложненията му).

Първите зъби на мъника заслужават цялото ни внимание. Ето защо бебешката четка за зъби ELGYDIUM има малка глава, адаптирана за зъбките на по-малките. Четка ви позволява да достигнете до труднодостъпни места. Нейните фини, заоблени влакна пазят венците и млечните зъби на децата от раждането до 2-годишна възраст. Ергономичната дръжка предлага добър захват за плавно и оптимално движение. Минималистичната формула на паста за зъби ELGYDIUM Baby с вода от лайка, без съдържание на флуор, допринася за добрата устна хигиена на най-малките. Благодарение на редуцираното образуване на пяна и своята нискоабразивна формула, паста за зъби ELGYDIUM Baby е подходяща за бебета на възраст от 6 месеца – периода в който започват да никнат първите зъбки – и за деца до 2 годишна възраст. Достатъчно е да поставите количество колкото грахово зърно от гелообразната паста за нежно почистване на млечните зъбки. Паста ЕLGYDIUM Baby може да се използва и от бебета, които все още не могат да изплюват.

 

Защитата на млечните зъби от кариес е от съществено значение за здравето и на постоянните зъби. Добрите навици за орална хигиена се усвояват и усъвършенстват най-добре във възрастта от 3 до 6 години. Паста за зъби ELGYDIUM KIDS с вкус на горски плодове за деца на възраст от 3 до 6 години предпазва млечните зъби от кариес, с вкус, който стимулира децата да искат да си мият зъбите. Осигурява ефективна защита срещу кариес благодарение на оптимална за възрастта доза Fluorinol® (1000 ppm флуор) в комбинация с филмообразуващ агент, който се свързва към зъбния емайл и осигурява дълготраен ефект. Приятната гелообразна текстура на пастата позволява нежно миене на зъбите.

Специалният дизайн на влакната на четка за зъби ELGYDIUM Kids за деца от 2 до 6 години перфектно следва формата на млечните зъби като осигурява цялостно почистване. Цветните влакна в центъра на четката са разположени така, че да помагат на децата да дозират точното количество паста за зъби. Нейната ергономична, нехлъзгава дръжка е лесна за хващане, дори когато е мокра, и помага на децата да придобият по-голяма самостоятелност с течение на времето.

 

Появата на първите постоянни зъби е чудесно време за широки усмивки! Нека те да съпътстват децата през целия им живот. Затова е много важно да се разбере необходимостта от подходяща грижа за периода от 7 до 12 години. Оптималната доза Fluorinol®, съдържаща се в пастата за зъби ELGYDIUM Junior с вкус на дъвка за деца на възраст от 7 до 12 години, предлага повишена ефективност при защитата на емайла на постоянните зъби от кариес. Тя предпазва първите постоянни зъби от киселинните атаки, които причиняват кариес. С 95% натурални съставки и вкус на дъвка, тя прави миенето на зъбите забавен и прекрасен навик. За да насърчи децата към възприемането на добри хигиенни навици, ELGYDIUM Junior четка за зъби е снабдена с идеално заоблени влакна, които са нежни към зъбите и улесняват почистването на междузъбните пространства.

 

Здравословните навици, насърчавани още от ранното детство, трябва да се насърчават и поддържат. Защото красивата усмивка започва от тук!

Всички продукти на Елгидиум за бебета и деца може да поръчате от тук!

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top