– какво е това

Зеолитите са минерали, които съдържат в себе си силиций и алуминии. Те привличат различните токсични частици, които се натрупват в човешкото тяло и играят роля при появата на умора или хронични заболявания. Естествените зеолити се образуват като резултат от вулканична дейност. Има и синтетични зеолити. И двата вида минерали намират приложение в строителството и пречистването на водите.

Освен това зеолитът се използва в алтернативната медицина. Ще го намерите и в дрогериите и аптеките като хранителна добавка. Провеждат се изследвания, които да установят какви точно са полезните му свойства и как приемът му действа на организма. Към момента се смята, че зеолитът влияе добре на:

Състоянието на черния дроб и бъбреците

Това са двата основни органа, които отговарят за детоксикацията на тялото. Смята се, че приемът на зеолит извършва часто от работата им и така спомага за запазването им в отлично състояние за по-дълго време.

Храносмилателната система

Изследователи твърдят, че зеолитът помага за по-добро усвояване на хранителните вещества и за регулирането на метаболизма.

Хората, страдащи от алергии

Причина за много от алергиите са токсините и чуждите агенти, попаднали в организма ни. Зеолитът улавя и помага на тялото да изхвърли именно тях, затова и човек е значително по-малко предразположен към алергии.

Сърдечно-съдовата система

Зеолитите играят роля при прочистването на организма не само от токсини, но и от свободни радикали и намаляват риска от инфаркт и инсулт.

Кръвната захар

Молекулите на глюкозата са с положителен заряд и лесно се прикрепват към отрицателно заредените частици на зеолита. Така той помага на организма да сведе количеството глюкоза до нормалното и да се нормализира нивото на кръвната захар.

Приемът на зеолити – твърдят учени – има още следните действия:

Имуностимулиращ ефект.

Подобряване на паметта и концентрацията.

Премахване на тежките метали от организма.

Как работят зеолитите

Молекулярната им структура прилича на пчелна пита. Клетката е с пълен отрицателен заряд и привлича положително заредени частици, включително тежките метали, свободните радикали и всякакъв друг вид токсини.

Според учените, когато зеолитите се предлагат като хранителна добавка, те могат да се комбинират с други полезни вещества. Така при консумацията им организмът ще се обогати повече и ще усвои по-лесно полезни хранителни вещества като калций, натрий, магнезий, калий и желязо.

Консултирайте се с лекаря си преди да решите да пиете зеолит като хранителна добавка. Вярно е, че ви съветваме да се възползвате от силите на природата, но е добре също така да го правите след консултация със специалист. Особено, когато не е много ясно дали това наистина е чудно природно средство за лечение. Все пак учените все още го изследват.

Прочетете още:

Шуслерови соли

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top