Земята – източник на вдъхновение за женската красота…

В древните ритуали за разкрасяване...

В древните ритуали за разкрасяване по целия свят, охрата била съществено и универсално козметично средство. Съдържанието на метален оксид в този вид почва дава оттенъци, вариращи от бледо жълто до тъмно кафяво. Вдъхновени от „кол”- козметика на мароканките, „каджал” – на индийките, „теракота” от Африка и японските „кабуки”… тези тайни на красотата намират приложение в колекцията от гримове на лаборатория Terre D’oc със 100% гарантирано натурални съставки от Ecocert .

Родена от сливането на две Вселени – земята и нейните охри, растителния свят и неговите пигменти – това е пълна гама  от гримове, която предлага най-красивата от палитрите на естествените природни цветове. Наситеността на минералните пигменти е залог за постигането на невероятен резултат, кадифена мекота и най-естествен тен.

Всички тези продукти обогатени с чисти масла и растителни пигменти, са много повече от грим. Те са серия от много деликатни продукти, които подчертават красотата на лицето. Предназначени за всички жени, експерти или начинаещи , тези гримове се сливат с кожата и са лесни за нанасяне, цветовете са вдъхновени от природата, която ни заобикаля и могат да бъдат използвани самостоятелно или да бъдат комбинирани съобразно Вашите желания и вдъхновения без да Ви подведат.

Интересни факти за Terre Do’c

–          Съставките са резултат от справедлива търговия: арганово масло, масло от карите /ший/, какаово масло, оризова пудра, пудра и масло от нар, зелен чай, масло от бразилски орех, захар, кокосово масло, сусамово масло, масло от ядките на дървото „Sclerocarya birrea

–          Еко дизайн и концепция: Опаковки направени от дървесина от контролирана сеч (FSC етикет); Разтворими растителни мастила; Без листовки: упътване, напечатано от вътрешната страна на кутиите; Разделно събиране на отпадъците, описано на всяка кутия; Екостик: тубичките на  червилата  и въглена за очи са сведени до големината на продукта (намаляване с около 50% от  тежестта на вложените материалите). Кутиите на фон дьо тена и ружа са от материала PLA – био разградим материал от царевица (гарантирано без ГМО).

Съвети за грим:
ОМЕКОТЕТЕ СВОЯ ТЕН

Изравняването и разкрасяването на цвета на лицето заема специално място в отношенията  свързващи цвят и кожа. В Азия, балийките и виетнамките използват куркума за да придадат златист оттенък на своите лица, в Япония жените използват оризова пудра за порцеланово бяло лице, което е символ на хармония и свобода.

Минерален фон дьо тен с четчица кабуки – африканско вдъхновение

В Мали земята на червената охра жените имат невероятни умения в приготвяне на пула – концентрат от пигменти извлечени от земята. В цяла Африка охрата приема безмерен брой цветове, за да засили красотата на тялото и лицето. Вдъхновени от африканските тайни за красота тези минерални основи с техните естествени цветове се сливат с кожата и са подходящи за всеки тен. Невероятни нежни формули с много фини пигменти и седефи, обвити с масло от карите /ший/. Напълно естествен и кадифен тен.

Пудра за бронзов тен – африканско вдъхновение
В Африка със залязването на слънцето охрите разкриват своите качества и придобиват поразителни оттенъци. Вдъхновена от тези блестящи пигменти е колекцията от сияещи и меки консистенции. Топлите нюанси напомнящи за слънчевия пейзаж и охрите на Африка, озаряват Вашата кожа и придават на лицето естествен тен.
Коректор за тъмни кръгове под очите – японско вдъхновение

В Япония жените използват оризова пудра, за да придобият порцеланово лице, което е символ на хармония и свобода. Този основен за тях продукт извлечен от масло от камелия и оризов восък, изсветлява тена и скрива малки дефекти и признаци за умора. Задължителен компонент за освежаване на Вашия тен. Нека очите Ви грейнат и  уловят светлината.

ЗАДЪЛБОЧЕТЕ ПОГЛЕДА

Kohl – моливът е царят на сенките за очи. В древните текстове думата kohl е използвана за всички видове сенки на очите. Предполага се, че терминът kohl идва от еврейската дума kohol, която означава „боядисвам”. Прието е, че кафявите и тъмни сенки имат свойството да смекчават ефекта на слънчевите лъчи (kohl на индийките, инуитският smoke black, амазонското изгоряло дърво). Стрит тюркоаз бил използван в Горен Египет за син грим…

Компактни сенки за очи – вдъхновение от Мароко

В Мароко туарегските жени прибавят малко шафран към охрата, за да получат златисти очни сенки. Вдъхновени от марокански тайни за красота, очни сенки богати на минерални пигменти с фини цветове от спектъра на дъгата. Тяхната формула обогатена с арганово масло дава невероятна мекота, като прави лесно нанасянето с пръст за повече или по-малко  наситен завършек.

Сенки за очи/пудра – индийско вдъхновение

В Индия жените украсяват своите чела с тика (пудра от нар и хибискус). Вдъхновени от индийски тайни за красота тези прахообразни сенки извлечени от нарова и невенова пудра, озарени със седеф украсяват очите с естествено блестящи цветове. Лесно нанасяне с върховете на пръстите или с четка за рафиниран и елегантен грим.

Дуо сенки за очи – японско вдъхновение

В Япония гримирането е изкуство. Вдъхновени от японски тайни за красота тези невероятно меки сенки се разтапят върху клепачите и стават на прах. Обогатени с масло от камелия и растителни восъци тези невероятно меки сенки се топят върху кожата. Изключително трайни и лесни за нанасяне с пръсти или с апликатор.

В дрогерия „БИ ФИТ” може разгледате и изберете Вашите цветове от колекцията биогримове с марката Terre D’oc. Това е една невероятна серия от деликатни продукти обогатени с чисти масла и растителни пигменти, които подчертават красотата на лицето по уникален и впечатляващ начин. Предназначени са за всички жени, експерти и начинаещи, тези гримове се сливат с кожата и са лесни за нанасяне. Цветовете са вдъхновени от природата, а наситеността на минералните пигменти е залог за постигането на невероятен резултат, кадифена мекота и най-естествен тен.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top