Здравословни великденски курабии

- рецепта

Здравословното хранене по празници е истинско предизвикателство. По Великден обаче това не е толкова трудно. Агнешкото месо е крехко, богато на желязо, магнезий и други полезни вещества, хранително, но с малко калории. На празничната трапеза се сервират пресни салати с марули, краставици, репи, варени яйца – все полезни храни. Козунаците и великденските курабии най-силно застрашават здравословната ви диета за влизане във форма след зимата.
Затова ви предлагаме рецепта за специални, здравословни и вкусни великденски курабии. Те ви дават сили и енергия и от тях няма да качите килограми, стига разбира се, да ги консумирате с мярка. Освен това се правят лесно.
Приятно готвене, хапване и празнуване!
 

Великденски курабии с ванилия и бадемово брашно

Необходими продукти

Великденски курабии
Инструкции за приготвяне
Включете фурната да се загрява, трябва да стигне 180 градуса.
Междувременно разбийте маслото и захарта, докато се получи пухкав, лек крем. Към него добавете яйцето, ваниловия и бадемовия екстрак и бъркайте, докато не се получи хомогенна смес.
В отделна купа изсипете бадемовото и обикновеното брашно, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре, за да се смесят. След това започнете да изсипвате по една лъжичка от получената бяла смес в крема. Можете да редувате – лъжичка от сухата смес с лъжичка кисело мляко. След всяка добавена в крема лъжичка – разбърквате добре и след това продължавате нататък. И така, докато съставките свършат, а в купата, в която преди е бил кремът се получи тесто. Омесете го леко, завийте го с фолио и го оставете в хладилника за половин до един час.
Подгответе си тава – подмазана и поръсена с брашно или с хартия за печене в нея. Поръсете на масата малко брашно и разстелете тестото. Изрязвайте от него фигурки с 3 – 4 см дебелина и ги подреждайте в тавата.
Готовите курабии се пекат във фурната 10 – 12 минути, докато станат златисти на цвят. След като ги извадите можете да ги поръсите с пудра захар за уркаса.
Да ви е сладко!

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top