Здравословна коледна трапеза

- био продукти и сладкиши от Би фит

Ако отдавна вече сте минали на здравословно хранене с органични плодове, зеленчуци и месо, ще ви е трудно да се откажете от навиците си заради коледните традиции. Не е и нужно. Ако пък никога не ви е хрумвало да погледнете към щанда с органични продукти, може би точно сега е моментът. Защо да не експериментирате с нов вид хляб, сладкиши или ястия за коледа?

Освен различните видове брашно – от елда, нахут, просо, ръж, с които да приготвите домашните сладкиши и погачи, изберете някои от нашите готови продукти.

Сигурно приготвяте торбички с лакомства, които уж дядо Коледа е оставил под елхата. Вместо да слагате в тях обичайните бонбони и вафли, пробвайте с био бонбони с различни плодови вкусове. Balevbio предлагат енергийни бонбони и такива с вкус на червена боровинка. Към тях добавете плодов десерт на същата марка. Например с орех. В съдържанието му влизат фурми, стафиди, орехи, пшеница, ечемик, ръж, овес, ванилия и вафлени кори. На етикета няма да видите нито едно Е.

Little cookБио шоколадите също са добро решение за торбичките с лакомства. Те са с различни вкусове и със сигурност ще се усладят и на малки и на големи. Вземете например био шоколад с бадеми за хлапето и био млечен шоколад с масло от мастиково дърво за вас! Той е наистина уникален! Маслото от мастиково дърво има лечебни свойства и шоколадът е подходящ включително за хора с лош холестерол или язва.

За закуска и похапване между яденията можете да вземете пълнозърнести скандинавски бисквити, пълнозърнести оризовки без сол и глутен, пълнозърнести бисквити с боровинки или овесени бисквити със сирене. Комбинирате ги със сладко или сирене и здравословното похапване е уредено.

Допълнете разнообразието от домашни сладкиши с ръжен меден кекс със стафиди на De Rit или със Стокси кейк – ягода, без захар.

Проверете какво предлагаме на рафта за питки и хлябове. Сигурни сме, че ще се изкушите да пробвате поне един. Например – Sonkо – хрупква, хляб със спелта и тиквени семена.

Предстоят дълги празнични дни, в които храната е на особена почит. Разнообразете я. Възползвайте се от даровете на природата, за да се храните здравословно не само по коледа. Лесно е. И вкусно. Опитайте!

Прочетете още:

Джънк фууд – с какво да я заменим по време на празници

Био брашно
Био сертификати – какво означават

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top