Защо да използвам органично червило

Учени са открили...

Вече сте се ориентирала към използване на органична козметика. Имате био шампоан, био балсам, био крем за лице. Имате си и любима марка червила от конвенционалната козметика, която ползвате от години. Отиват на тена, на дрехите ви, остават на устните ви дълго време. Въобще, можете да направите едно малко изключение от здравословните грижи и да продължите да ги използвате. Ето няколко причини, които биха ви накарали да се замислите и да отсъдите в полза на органичните червила:

  1. Учени са открили, че жената изяжда около 4 килограма червило през живота си. Като се имат предвид всичката химия, която се съдържа в любимото ви червило и все още недостатъчните изследвания как точно въздействат тя на организма ви, не мислите ли, че ще е по-добре да ядете екологично чисто червило вместо олово и парабени?
  2. Случва се да изцапате с червило блузата или несесера с гримовете си. Ако използвате органично червило, няма да имате никакъв проблем да отстраните петното. В противния случай просто ще трябва да изхвърлите любимата си блуза, петната от обикновеното червило не могат да бъдат премахнати.
  3. На мъжа до вас ще му е доста по-приятно да ви целува, когато сте с червило.
  4. Детето ви е във възрастта, в която слага в устата си всичко, до което се добере? Няма да изпаднете в паника, ако намери червилото ви и го обърка с бонбони. То е безвредно, нали помните?
  5. Хлапето ви вече е достатъчно порастнало, за да знае, че червилото не е за ядене, но пък е открило, че е чудесен инструмент за рисуване. По стените. Това не е проблем, защото в него няма химия и стените се чистят лесно и бързо.
  6. Ще бъдете в крак с модата. Защото сега е модата на здравословния начин на живот и на употребата на екологичночисти продукти.
  7. Когато използвате биологично червило, подкрепяте производството на биологични продукти. По този начин подпомагате биологичното земеделие, което значи, че полагате грижа за околната среда, т.е. мястото, на което живеете вие и вашите деца. И нека това, което четете не ви звучи пресилено. Просто всичко започва от малките неща.

Това са само седем от многото причини, които сама бихте открила, ако се замислите. Не подценявайте и факта, че използвайки максимално органични продукти, давате добър пример на децата си и ги подтиквате да живеят колкото е възможно по-здравословно. Не подценявайте малките неща.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top