Задължителна козметика за новородено

- списък

Вече сте на финалната права в подготовката за посрещането на малкия човек. Остава ви само козметиката и още няколко дреболии. Освен че ви тежи и всички пози за седене и лежане са неудобни, търпението ви се изчерпва. Искате да видите най-сетне това бебе, което ви боксира отвътре. Вероятно са ви предупредили, но да го кажем и ние, когато си мислите за вашата първа среща с новороденото, не си представяйте бебе като от списание. Дори след като акушерките го измият и почистят, то ще изглежда доста… странно. Ако сте раждала естествено, главата му ще е леко сплесната отстрани, с яйцевидна форма. Кожата му ще се лющи и по-скоро ще прилича на малко гущерче, отколкото на розово мъниче със сатенена кожа. За да я придобие, ще трябва да му се притечете на помощ.

Каква козметика за новородено ви трябва задължително

Шампоан за коса и тяло. Той спокойно може да замести сапуна. Вземете го в опаковка с дозатор, за да ви е по-лесно да си сипвате по мъничко в шепата, когато къпете бебето.

Бебешко олио. То е най-добрият вариант за зимните бебета. Нанасяте малко от него върху ръцете си, след като мъничето е изкъпано и подсушено, и започвате да го масажирате. Така кожата му се хидратира, а то самото се чувства отлично, заради масажа. Не забравяйте да намажете дори ушичките на вашето съкровище, кожата по тях също е нежна и се излющва много лесно.

 бебешла козметика

Хидратиращ крем или масажно мляко – може да редувате бебешкото олио с един от тези козметични продукти. А когато стане топло, може да минете само на крем.

Крем против подсичане. Някои майки слагат от него при всяка смяна на памперса, други  – 2 до 3 пъти дневно. Консултирайте се с педиатъра си или пробвайте и двата варианта, като следите внимателно как ще реагира кожата на бебето.

Ако ползвате крем, нямате нужда от пудра.

Това е всичко, което ви трябва като козметика за първите месеци от живота на бебето.

За какво да внимавате

Купувайте продукти на познати, доказани производители на бебешка козметика и четете внимателно етикетите. Избягвайте всички кремове, лосиони и шампоани с ароматизатори и оцветители. И се придържайте към най-необходимото. Не ви трябват пяна за вана и 15 вида крем. Колкото по-простичка и разумна е грижата за бебето, толкова по-добре.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top