– как да я постигнем

Добре ли се чувствате в кожата си? Харесвате ли се? Едно от най-важните условия да се чувства жената в хармония със себе си е да се познава и приема. Как става това? Най-лесно е като започнете да отделяте време за себе си. Време, което да прекарвате в грижа за душата и тялото си. Да ги опознавате, да си прощавате несъвършенствата и да се радвате на това, което ви е дадено. Предпочитате да говорим по-конкретно? Разбира се.

Грижете се за красотата си

Всяка жена иска да изглежда добре, да се чувства красива. Сигурни сме, че и вашето желание е такова. Отделяйте по малко време всеки ден, за да се грижите за кожата на лицето и тялото си. Използвайте качествена козметика – не непременно скъпа, а такава, която е подходяща именно за вашите нужди. Научете се да си избирате гримовете спрямо особеностите на вашето лице и кожа. Винаги почиствайте грима преди си легнете. Правете си маски за коса, маски за лице. Ако не ви се ходи в козметично студио, поглезете се у дома.

Ексофлирайте тялото си, мажете го с подхранващ крем. Масажирайте уморените си крака със смес от етерични масла от мента и лавандула, за да си възвърнете тонуса и да поддържате кожата си мека и нежна.

Грижете се за здравето си

Здравето е красота, красотата е здраве. Променете начина си на хранене. Спрете с драстичните диети и добавките за отслабване. Придържайте се към балансирано, здравословно меню, пийте вода и се движете всеки ден. Ходете на масаж или си правете масаж с етерични масла у дома.

Консултирайте се с лекар, ако имате болезнен цикъл или сте във възраст, в която менопаузата наближава. Има множество хранителни добавки и билки, които могат да облекчат дискомфорта ви.

Четете внимателно етикетите на козметиката, която купувате. Стремете се тя да е без парабени и алкохол, колкото може по-натурална. Или направо минете на био козметика.

Отделяйте време за себе си

Грижата за красотата и здравето ви също влизат в графата „време за мен“, но не се ограничавайте само с това.

Ароматна вана със соли в края на натоварения ден, ще ви накара да се отпуснете, ще заспите по-лесно, ще спите добре.

Свикнете да опитвате нови чайове – за релакс, за разхубавяване, за тонизиране. Чаша ароматен чай и книга или филм, ще ви помогнат да се откъснете от ежедневието и да забравите за грижите и тревогите си.

Женската хармония не зависи ли от работата, семейството, любовта?“ – може би ще попита някой.

Всъщност не. Ако една жена се чувства добре в кожата си, има достатъчно самочувствие, усеща се красива, здрава, самоуверена е, за нея ще е много по-лесно да постига целите си. Не че няма да има пречки, грижи и проблеми, просто ще се справя по-бързо с тях. Женската хармония е лично женска работа. Затова, дами, погрижете се за красотата и здравето си. Почивайте. Забавлявайте се и се обичайте. Това е най-прекият път към  хармонията и щастието.

Прочетете още:

Навици за грижа за лицето
3 пролетно-летни маски за лице
Аюрведичен чай – ползи

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top