Етерични масла против стрии

- как можете да предотвратите появата им или да се отървете от тях. В днешната статия ще обърнем специално ...
Етерични масла против стрии

И преди сме говорили за това кога и защо се получават стрии, как можете да предотвратите появата им или да се отървете от тях. В днешната статия ще обърнем специално внимание на употребата на етерични масла в борбата със стриите.

Търсете масла, чието основно свойства са подобряване еластичността на кожата, хидратиране, забавяне процесите на стареене. Те ще помогнат да намалите риска от появата на стрии. Ако пък вече имате такива, ще ускорят възстановяването на кожата.

Подходящи етерични масла са: лавандула, нероли, пачули, мандарина, роза, здравец,

ветивер, жасмин и кокос. Всички те имат регенеративен ефект. Посетете раздела Етерични масла на нашата онлайн дрогерия и прочетете повече за ефектите на всяко едно от маслата. Полезна информация по темата ще намерите и в онлайн списанието.

Помнете, че повечето етерични масла са много силни и не бива да ги нанасяте директно върху кожата. Смесвайте ги с базово масло. Такива са маслата от бадеми, кайсиеви ядки, жожоба, иглика и моркови.

Предлагаме ви и една рецепта против стрии с етерични масла от книгата на Валери Ан Уърууд „Книга за етерични масла и ароматерапия“.

Смесват се:

2 супени лъжици бадемово масло,

1 супена лъжица масло от масло от пшеничен зародиш,

10 капки масло от семена от пореч,

5 капки масло от моркови.

След като постигнете хомогенна смес, добавете:

7 капки розово масло,

6 капки лавандула,

5 капки масло от мандарина.

Отново разбъркайте добре.

Етерични масла против стрии

Използвайте малко от готовата смес, за да масажирате всеки ден гърдите, корема, бедрата и седалището. Правете го минимум два месеца.

Спазвайте рецептата и не увеличавайте дозата, която приготвяте, защото тя няма да трае дълго и вместо да я оползотворите, ще трябва да я изхвърлите.

Ако имате съмнения или въпроси, винаги можете да попитате нашите продавач консултанти или да се посъветвате с лекаря си.

Междувременно, припомнете си предишните две статии по темата:
Стрии при бременните
Крем против стрии
Грижи за кожата при бременните

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top