Етерични масла за ученици

- кои са те
Етерични масла за ученици

Ходенето на училище е стрес. А и детето ви сигурно има амбициозна програма и посещава освен учебните часове курс по език, ходи на плуване, пее в хор и в общи линии е свободно, когато спи. Нищо чудно, че е нервно, напрегнато и не влага особено усърдие и старание в нещата, които прави. Съветваме ви да помислите дали не е добре да разтоварите малко програмата му. Децата имат нужда от свободно време, в което да играят, да четат книжки, да рисуват – въобще, да правят каквото искат. Пробвайте да махнете поне нещо от „задължителните” курсове и занимания и ще видите, че детето ви ще стане по-весело, по-спокойно и съсредоточено. Освен, че ще има време за себе си, то няма да се уморява толкова.

Успоредно с това ви предлагаме да използвате и етерични масла, за да му помогнете да става по-лесно сутрин и да се концентрира.

Етерични масла за концентрация, подобряване на паметта и способността за учене

Етерично масло от розмарин – нека в стаята на детето ви се носи аромат на розмарин, докато си подготвя домашните. Той повишава концентрацията и се препоръчва особено горещо за случаите, в които детето ви учи вечер.

Етеричните масла от салвия, мента, евкалипт, лимон и сибирска мура имат подобен ефект. Те подобряват паметта, помагат на детето ви да се фокусира върху задачите си и да учи по-лесно и по-бързо. Достатъчно е да капнете няколко капки от някое от тези масла (или пък да ги смесите всичките) в спрей, който използвате за освежаване на въздуха в стаята. Можете да накарате детето да си прави и инхалация преди да започне да учи.

Етерични масла за по-лесно ставане сутрин

Още преди да събудите детето освежете въздуха в стаята, кухнята и банята с аромат на цитрусови масла (лимон, лайм, грейпфрут). Можете да ги смесите с няколко капки етерично масло от мента или дафинов лист. След това разбудете ученика и го подканете да се приготвя за училище. Свежият, приятен аромат ще му помогне да се разсъни по-бързо и да започне новия ден изпълнено с енергия.

Етерични масла за успокоение и отпускане

Първо си изяснете каква е целта на отпускането. Дали детето трябва да се успокои, за да се съсредоточи и да си направи добре контролното или се е напрегнало твърде много през деня и искате да му помогнете да се отпусне и да си почине.

В първия случай използвайте етерично масло от ливзея. То премахва всички симптоми на страха от неуспех – гадене, световъртеж, болки в стомаха, главоболие. Успокоява и подобрява концентрацията.

Във втория случай прибегнете до помощта на етерични масла като лавандула, пачули, сандалово дърво, иланг-иланг и сладък риган.

И не забравяйте, няма ароматерапия, която да може да замени здравия, достатъчен сън, здравословното хранене и приятелските, спокойни отношения между дете и родител.

Прочетете още:
Хранителните навици на малкия ученик
Как да повишим апетита на детето,

Как да повишим апетита на детето 2 част

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top