Етерични масла за здрава кожа

За какво помагат етеричните масла?

Красивата кожа е здрава кожа. Колкото по-редовни грижи полагате за нея, толкова по-добре ще се чувства тя, а вие ще изглеждате млади, свежи и сияйни. Ако не сте доволни от ефекта на последния си крем за лице или имате проблеми с кожата, може би е добре да изпробвате благотворното въздействие на някои етерични масла.

Масло от градински чай

То съдържа вещества, много подобни на човешките хормони и тялото може ги конвертира в това, от което се нуждае в момента. Маслото от градински чай е полезно за кожата на хора, които имат хормонален дисбаланс.

Лавандулово масло

То е универсално – действа добре на всеки. Успокоява кожата и има почти вълшебен ефект при изгаряние и пъпки. Все пак не прекалявайте с използването му, за да не изсушите кожата си прекомерно.

Масло от лимон

Цитрусовото масло има лечебно и тонизиращо кожата действие. То е и един от най-бързите начини да се отървете от акнето. Важното е до 72 часа след като сте го ползвали да не се излагате на пряка слънчева светлина, защото има вероятност кожата ви да избелее на места и да станете на петна.

Масло от смирна

В миналото смирната е била използвана за лечение на почти всичко. Тя е незаменима, когато трябва да се справяте с обриви и пъпки.

Масло от пачули

Повечето специалисти го препоръчват при всички видове кожни заболявания. Най-често се използва за лечение на обриви и премахване на белези. Има овлажняващи свойства. Заради силния му аромат, някои хора го носят вместо парфюм.

Масло от сандалово дърво

То е с много лек и приятен аромат. Има изключителни овлажняващи свойства и забавя процеса на стареене. Можете да го комбинирате с подмладяващи кремове. Подходящо е за премахване на белези. Ако кожата ви изглежда повехнала и уморена, маслото от сандолово дърво е перфектно решение.

Масло от чаено дърво

То е перфектно за почистване и успокояване. В случай, че се борите с акне или с петна по кожата, най-добре е да използвате него.

Помнете, че вашата кожа не се нуждае от много скъпа, а от много ефективна козметика, за да се чувства добре.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top