- за какво и как да я ползвам

Емулсия за коса, емулсия за лице или тяло, колагенова емулсия – виждате десетки предложения всеки път, в който пазарувате от дрогерията или от козметичния щанд в аптеката, но не сте много наясно какво е това.
Какво представлява емулсията
Емулсията всъщност е смесване на две течности, които не би трябвало да могат да се смесят, като масло и вода например. Кремовете са истински (чисти) емулсии. Геловете са нечисти емулсии.
 
Кога се ползва емулсия
Препоръчват се за суха кожа, подмладяване, подхранване на кожата и косата. Емулсиите проникват в дълбочина в хидро-липидния слой и увеличават ефекта на полезните вещества, съдържащи се в тях.
Дамите с по-чувствителна кожа ги използват директно. Останалите първо почистват с тоник или слагат лосион.
Емулсия
Как се нанася емулсия за лице
Следвайте инструкциите на продукта, а ако няма такива, то пробвайте по описания по-долу начин. С негова помощ продуктите се смесват добре и проникват дълбоко в кожата.
1. Ако кожата ви не е много суха или чувствителна, а нормална, нанесете лосион за тонизирането й.
2. Нанесете емулсията по челото, брадичката, бузите.
3. Разнесете емулсията с длани, като започвате от центъра на лицето и с леко натискане на кожата вървите към слепоочията и ушите.
4. Използвайте пръстите си, за да размажете емулсията около очите и устата. Отново започвате от центъра на лицето и правите плавни движения навън.
5. След като я нанесете по цялото си лице, направете си масаж. Така кожата ще абсорбира емулсията по-бързо. Правете леки, въртеливи движения, сякаш рисувате спирали по челото и бузите си. Минете внимателно с пръсти и около очите.
 
Разгледайте различните предложение за подхранващи и подмладяващи емулсии в нашата дрогерия. Ще ви помогнат да изглеждате просто блестящо.
 
Прочетете още:
Стик за боядисване на коса
Почистващи лепенки
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top