Еластичният колан

Хората, които имат болки в кръста...

Хората, които имат болки в кръста, възстановяват се от операция в областта на корема, след раждане или просто искат да изглеждат със стегнато и добре оформено тяло често използват еластичен колан.

На пазара можете да намерите най-различни видове: обикновен еластичен колан или пояс; еластичен колан – клин (с дълги или къси крачоли); тип „корсет”; тип „бикини”; еластичен колан с висока талия.

Ако го носите, защото имате проблеми с кръстта, вероятно не използвате много стегнат модел и сте усетили благотворното влияние на топлината му. Дами, които го използват, за да могат да облекат впита рокля и да изглеждат неотразими без да се чувстват неудобно, сигурно също са твърдо „за” еластичните колани.

Когато става въпрос за жени, които се възстановяват след раждане, и лекарите им, отговорът не е толкова еднозначен. Според някои лекари еластичните колани са вредни. Те притесняват жената, не позволяват на кожата да диша и правят коремните мускули лениви. Други сами препоръчват на пациентките си да носят колан. За раждалите със секцио – след третия – четвъртия ден, а за раждалите нормално – почти веднага след това.

Ако решите да ползвате колан, изберете материя, която няма да ви дразни. Възможностите са много. Комбинациите – различни: свободно дишащи влакна и памук; еластан и памук; закопчването е с цип или с велкро. Купете модел, който ще ви стяга там, където наистина имате нужда. Няма смисъл да си взимате еластичен колан тип „клин с дълги крачоли”, ако краката ви не са напълнели много.

Не гледайте на колана, като на решение на проблема. Не го носете по цял ден. (А ако ви е много стегнат, направо помолете в магазина да ви го сменят.) Най-добре е да го ползвате от 2 до 4 часа дневно, комбинирайки го с упражнения за стягане на коремните мускули и краката и по-строг режим на хранене. Не пренебрегвайте и мазилата за стягане.

С повече постояннство и като си помагате с всички възможно средства, ще постигнете отново перфектна форма.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top