Екстракт от лупин

- грижа от природата ...

Лупин е многогодишно растение от семейство бобови. Името му идва от думата „лупус”, която означава „вълк”. Често се случва да наричат лупина и „вълчи боб”.

Растението има около 300 разновидности, които са използвани още то древните египтяни за храна и за обогатяване на почвата.

Сладките сортове лупин са с доста по-скорошна история. Те са създадени в Германия в началото на 20ти век.

Обект на особени изследвания е белият лупин. Той има висока хранителна стойност. Семената му са много богати на фибри и протеини и са с ниско съдържание на мазнини. Това ги прави идеална съставка на барове и шейкове за фитнес маниаци.

Според някои изследвания семената на белия вълчи боб са полезни за превенция на сърдечно-съдови заболявания.

След поредица от експерименти и проучвания се оказва, че екстрактът от семена на бял лупин, в комбинация с масло от слънчогледови семена, стимулира синтеза на колаген. А достатъчното количество колаген е най-важната предпоставка за еластична, гладка и млада кожа.

Екстрактът от лупина прониква в базалния слой на епидермиса, стимулира клетъчната активност, ревитализира кератиноцитите, стимулира синтеза на епидермални липиди и така подпомага подновяването на роговия слой на кожата.

Направени са тестове, които показват, че при употреба на кремове, съдържащи екстракт от семената на бял лупин, лицевият контур се стяга и кожата видимо се подмладява.

Заинтригувахте ли се? Ако си търсите нов подмладяващ крем, изберете такъв, който съдържа екстракт от семена на бял лупин и проверете ефективността му сами.

Прочетете още:

Гинко билоба
Нощният крем и подмладяването 

Проверете какво предлага дрогерия Be Fit:

Nuxe creme Prodigieuse Нощен крем против умора с протеини от бяла лупина
Nuxe Etincelante Емулсия за блясък за чуствителна кожа с цвят от лупина
Yves Rocher Шампоан против косопад с бяла лупина

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top