Екстракт от зелено кафе

- помага ли при отслабване

През 2012 година на пазара се появи нова хранителна добавка за отслабване с магично действие и мигновен ефект – екстрактът от зелено кафе. Тя е все така модерна, макар да не е много ясно дали ползите от нея са реални или предимно рекламни.
Екстрактът се извлича от сурови зърна на зелено кафе, които са с високо съдържание на хлорогенна киселина. Смята се, че тя подтиска апетита и стимулира горенето на мазнини, за да има организмът повече енергия.
Екстракт от зелено кафе
Тези твърдения обаче не са доказани научно. Проведените изследвания не дават убедителни научни доказателства, че жените, участвали в тях свалят килограми именно заради екстракта от зелено кафе. Дамите, които са го пили в продължение на една седмица и са спазвали подходящ режим на хранене и физическа активност, са отслабнали с 2 килограма. Дамите, на които е казано, че пият екстракт от зелено кафе, и са спазвали същия режим и диета, са отслабнали с 1 – 1,5 килограма.
 
Страничните ефекти, които могат да се появят при приема му, също не са за подценяване. Ако се надвиши дневната доза, излишният кофеин може да предизвика безсъние, нервност, безпокойство или сърцебиене.
 
От друга страна, не е доказано също, че екстрактът от зелено кафе не помага за сваляне на излишните килограми. Затова, можете да го приемате, като спазвате препоръчаната доза и без да разчитате изцяло на вълшебния му ефект. Ползвайте го като помощно средство. Посъветвайте се с диетолог и го помолете да ви изготви подходящ хранителен режим. Изберете си спорт, правете гимнастика или джогинг – няма да минете без активна физическа дейност поне 2 пъти седмично. Пийте вода. Пийте много вода. Така със сигурност ще отслабнете. Вярно, няма да е бързо и ще трябва да положите усилия, но пък вече ще сте свикнали с този начин на хранене и натоварване и ще продължите да го спазвате и занапред без да е нужно да пиете зелен чай. Защо това е хубаво ли? Защото ви гарантира, че няма да си върнете излишните килограми и ще сте винаги в отлична форма.
 
Прочетете още:
5 добавки за загуба на тегло 
Худия 
Диета и депресия 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top