Еко пелени Naty

- вижте ги

сертифицирани и наистина безвредни за детето и околната среда

Ако си мислите, че купувате за детето си еко пелени всеки път, когато посягате към пакетите с пелени за еднократна употреба, значи не сте чели внимателно етикета. Погледнете го пак? Пише ли, че имат сертификат? Обявен ли е съставът им? В него има ли химикали, парабени?

 Еко пелените задължително трябва да са с обявен на етикета състав, да имат сертификат, да не съдържат химикали, парабени, вредни за бебето или природата вещества и са биоразградими.

 Такива са пелените с марка Naty.

На гърба на опaковката можете да видите сертификатите, които доказват, че продуктът наистина е еко и е безвреден за здравето на вашето бебе и за околната среда.

Naty са сертифицирани от:

  •  Ecocert – френска сертифицираща компания, с изключително високи стандарти и строги изисквания към био производителите.
  •  Vincotte – независима сертифицираща организация, която създава сертифициращата система OK Biobased. Биосъдържанието на всеки продукт се оценява със звездички. Продукт с 1 звезда е с 20 до 40% биосъдържание. Продукт с 4 звезди с над 80% биосъдържание. Пелените Naty са с 2 звезди и са доказано без съставки на основата на нефт, хлор, химикали.
  •  Astma och Allergi Förbundet – препоръка от Swedish Asthma and Allergy Association   за употреба на продукт без парфюм, алергени и други дразнещи вещества.
  •  The Global Organic Textile Standard (GOTS) – световният стандарт за био текстил, изработен от органични влакна. За да получи такъв сертификат, продуктът трябва да изработен от минимум 70% био материи.
  •  FSC – световна сертифицираща организация за стопанисване на горите.

Certifications__1 Certifications__2

От какви материали са изработени пелените Naty

Царевично нишесте, целулозни фибри и 100% биоразградим полиестер.

Тези еко пелени попиват влагата бързо, държат кожата на бебето суха и й позволяват да диша. Освен това са тънки и не ограничават движенията му.

Ако отглеждате бебето си с био продукти и ви е грижа за околната среда, пробвайте еко пелените Naty. Детето ви ще ги хареса.

NewdiapersFamily s

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top