Домашното кисело мляко

– натурално, полезно и здравословно

Киселото мляко е традиционен български продукт от хилядолетия. То е предпочитана храна за деца и възрастни, поради богатото си съдържание на калций и витамини, както и неговата лесна усвояемост от организма. То е пръв избор в почти всеки режим за намаляване на теглото и присъства ежедневно в менюто на мнозина.
Какво съдържа?
Съдържа изключително полезни бактерии, които подпомагат работата на хранисмилателната система – Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилоус. Те спомагат за намаляване на газовете, предотвратяват запек, диария и подуване. Според последните проучвания тези бактерии подпомагат имунната система, поддържането на добро телесно тегло, подобряват паметта. Твърди се още, че намаляват риска от хронични заболявания и тяхната продължителност.
Калцият пък играе важна роля за развитието и поддържането на зъбите, костите и ставите.
Киселото мляко съдържа още витамин А, В, С, D  и E, както и калий и магнезий. То е изключително богато на естествени мазнини. Съдържанието на различните витамини, минерали и мазнини, зависи от съдържанието им в прясното мляко, от което е направено.
yoghurt
Натурално и здравословно
Не искате изкуствени оцветители и консерванти, предпочитате пресните продукти, в такъв случай домашното киселото мляко ще стане вашия любим продукт. Домашно произведеното кисело мляко, освен че е по-вкусно, е и по-полезно, тъй като не съдържа никакви изкуствени овкусители, оцветитители, консерванти и подсладители. Към домашното кисело мляко може да добавяте различни видове ядки и плодове, може да го направите подсладено или да го хапвате натурално. Може да приготвяте различни десерти, салати, да го добавяте към супи и основни ястия.
Пригответе си сами
Няма нищо по-лесно от това сами да си приготвите кисело мляко. С уреда за кисело мляко вие може да избирате маслеността, гъстотата и вида на киселото мляко, като използвате различни видове прясно мляко (краве, козе, овче, биволско или смес от тях). Може да добавите захар, за да получите подсладено кисело мляко или да си направите цедено кисело мляко с различна текстура, според времето на изцеждане.
Хората с алергии към кравето мляко биха могли да си направят кисело мляко от някои видове соево мляко.
Производството на кисело мляко в домашни условия става изключително лесно, необходимо е само да добавите закваска и гореща вода в уреда, и да изчакате няколко часа млякото да се закваси. Така всеки ден ще имате възможност да се наслаждавате на свежо, натурално мляко с отличен вкус и без никакви изкуствени добавки.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top