Домашен масажор

- Защо повечето хора рядко ходят на масаж?

Защо повечето хора рядко ходят на масаж. Причините за това са много – не могат да отделят време, струва им се скъпа глезотия, не си намират добър масажист. Познато ли ви звучи? Ако се оплаквате от схващания, болки в гърба, рамената, врата, а все не стигате до студиото за масаж, може би е добре да се замислите за домашен масажор.

На пазара се предлагат различен тип домашни масажори с повече или по-малко екстри – зависи от това какво точно търсите и каква сума сте отделили за покупката. Има антицелулитни масажори, ръчни масажори, масажни столове и какви ли още не глезотии. Как да изберете този, който ще е най-подходящ за вас?

 Домашен масажор

Определете проблемните зони

Може би имате нужда само от масаж на главата? Тогава си купете масажор за глава без допълнителни приставки.

Ако работите на бюро, вероятно страдате от болки във врата и рамената. Тогава е добре да си вземете ръчен домашен масажор.

 Домашен масажор

Има вибромасажори с антицелулитни приставки, които са направени специално за стягане, борба с целулита и намаляване обиколката на бедрата и дупето. С тях обаче няма как да масажирате рамената си.

За цялостен масаж е добра идея да си вземете масажен стол. Ползвате ли го редовно, няма да имате оплаквания от болки в гърба и краката и ще се чувствате винаги в отлична форма.

Начин на масажиране

Заложете на уред, който масажира в дълбочина. От повърхностните масажи ще изпитате само лек релаксиращ ефект.

Изберете масаж с подходяща форма и тегло

Какво значи „подходяща форма”? Предполага се, че ще използвате уреда често и то за повече от 5 – 6 минути. Затова трябва да ви е лесно да го държите, да стигате с него до всяка част на тялото, която има нужда от масаж и да не ви тежи много. Преди да купувате, непременно пробвайте дали избраният от вас масажор отговаря на тези критерии.

 Домашен масажор

Мощност

Уредите, които масажират в дълбочина обикновено са с по-голяма мощност. Посъветвайте се с консултанта в магазина кой уред ще е най-подходящ за целите ви.

Допълнителни приставки

Често към един масажор има множество приставки, които увеличават цената на уреди с неособено високо качество. Помислете добре какъв точно масажор ви трябва и купете качествен уред, който ще ползвате дълго време, макар и да е с по-малко екстри.

И разбира се, не разчитайте само на домашния масажор. Запалете ароматни свещи, купете успокояващо етерично масло и помолете вашия партньор да ви направи масаж.

Домашен масажор

Прочетете още

Масажни масла
10 признака, че стресът ви идва в повече
Как стресът влияе на сексуалния живот

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top