Диета с диня

- вкусна диета

Все още не сте се отказали да намерите бърз начин за отслабване, който не включва физически упражнения и строго спазване на режим на хранене за повече от 15 дни. Затова и се двоумите дали да не минете на диета с диня. Чували сте, че има ефект. Прави сте, наистина има. Динята е около 91% вода и 6% захар. Действа като диуретик и е богата на някои основни хранителни вещества: витамин С, бета-каротин, витамини В1 и В6, ликопен (антиоксидант), калий и магнезий. 100 грама диня са равни на около 30 калории.

Много е важно обаче кой тип диета с диня точно ще си изберете. Някои от вариантите й са доста драстични и сериозно застрашават вашето здраве. Наистина, нали не смятате, че е нормално да загубите до 7 килограма за 15 дни?

Запознайте се с трите основни разновидности на тази диета и помислете коя ще има ефект без да е опасна за здравето ви.

Диета с диня – 15 дни

Тази диета се извършва на два етапа. По време на първия етап – той продължава 3 дни – не бива да ядете нищо друго освен диня. По време на втория етап добавяте към яденето на диня купа с мюсли за закуска и парче пилешко със зеленчуци – варено или на скара – за обяд.

Препоръчва се, ако се почувства зле по време на диетата, веднага да я прекратите и да се консултирате с лекар.

 Диета с диня

Диета с диня – 5 дни

Този вариант е доста по-лек. В него е включено по-голямо разнообразие от храни и ще загубите 1 – 2 килограма, не повече. Тази 5 дневна диета е по-скоро с прочистващ тялото и подмладяващ кожата ефект.

Диета с диня, която продължава през целия сезон на този плод

При този вариант не е нужно да променяте начина си на хранене драстично. Диетата се състои в следното:

  1. Намалявате размера на порциите основна храна с около 20%.
  2. След всяко хранене ядете диня за десерт. Направете така, че количеството диня, което хапвате да покрива тези 20% от намаленото основно меню.
  3. Заместете всички сладкиши, бонбони, джънк фууд и газирани напитки с диня.

Още след първата седмица ще се усетите по-жизнени и енергични, а в края на сезона вече ще сте отслабнали и в отлична форма.

Преценете кой вариант на диетата ще е най-подходящ за вас. Не забравяйте, че при драстичните диети йо-йо ефектът е много голям, а здравето ви е сериозно застрашено. Ако ще прибягвате до някоя от тях, препоръчваме ви да се консултирате с лекар или с диетолог.

Харесвайте се, хранете се умерено, пийте много вода и се движете повече – това е най-сигурният начин винаги да се чувствате добре в тялото си.

Прочетете още:

Диета със сладолед – опасна ли е за здравето 

Съвети за отслабване

6 начина да контролирате глада си
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top