Диета със сладолед

- опасна ли е за здравето

Лято е, изкушенията са много и ви е трудно да се поддържате във форма. Затова решавате да изпробвате така хвалената диета със сладолед. На пръв поглед звучи страхотно – не се ограничавате по отношение на любимото си лятно лакомство и в същото време губите килограми. Как всъщност работи сладоледената диета и наистина ли е добра идея да я практикувате? Преценете след като се запознаете с малко повече подробности по темата.

диета със сладоледДиетата е създадена от доктор Холи Маккорд през 2002 година. В нея са включени нискокалорични храни и умерено количество сладолед. Маккорд смята, че сладоледът, който е с високо съдържание на калций, ще помогне на спазващия диетата да преодолее постоянното чувство за глад.

Ако решите да спазвате тази диета, трябва да приемате общо 1 500 калории на ден. 1 250 от тях трябва да идват от нискокалорични храни като препечена филийка с крема сирене, чаша плодова салата, парче печено пилешко с домат или маруля, вегетарианска пица,  etc. Останалите 250 калории ще си осигурявате като ядете сладолед.

С подобен режим, дори и без специално физическо натоварване, ще постигнете нелош резултат. Проблемът е, че тази нискокалорична диета с упорито приемане на една и съща храна, не ви осигурява достатъчно полезни вещества и ако я практикувате по-дълго време, може да се окаже рискова за здравето ви.

В случай, че имате нужда бързо да свалите 1 – 2 килограма, може да приложите, еднократно, тази сладоледена диета. Но тя определено не е подходяща за постоянно поддържане на добра форма. Ако имате нужда точно от това, заложете на класиката: балансиран хранителен режим с много плодове и зеленчуци; допълнително физическо натоварване; много течности и никакво хранене след 18 часа. Свикнете ли веднъж да спазвате подобен режим, няма да ви трябват никакви мъчителни или по-малко мъчителни диети. Пробвайте!

Прочетете още:

5 добавки за загуба на тегло 
Диета и депресия 
Съвети за отслабване 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top